Türkiye'nin gönderdiği Kovid-19 aşı ve ilaçları Özbekistan'a ulaştı

Türkiye’nin, Özbekistan'a yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı mücadelesinde destek olmak için hibe ettiği 200 bin doz Sinovac aşısı ve 20 bin Favipiravir ilacı Taşkent’e getirildi.

Haberler 14.10.2021 - 11:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Takent

Türk Hava Yollarna ait tarifeli uçakla stanbuldan Takente ulatrlan alarn tesliminde, Özbekistan Salk Bakan 1. Yardmcs Amrulla nayatov, Epidemiyolojik Refah ve Halk Sal Kurumu Bakan Yardmcs Batr Kurbanov ile Türkiyenin Takent Büyükelçisi Olgan Bekar ve dier yetkililer hazr bulundu.

Büyükelçi Bekar ve Büyükelçilik mensuplar tarafndan karlanan uçaktan indirilen 200 bin doz Sinovac as ve 20 bin Favipiravir ilac, Özbekistan Salk Bakanl yetkililerine teslim edildi.

Kurbanov, burada yapt konumada, ülkeye imdiye kadar 28,5 milyon doz ann getirildiini, bunun 22,7 milyon dozunun kullanldn belirtti.

Türkiyenin hibe ettii 200 bin doz Kovid-19 as ve 20 bin ilacn salgnla mücadeleye önemli katk salayacan belirten Kurbanov, söz konusu yardm için Türk halk ve hükümetine teekkür etti.

Büyükelçi Bekar da bu yardmn iki halk arasndaki karlkl dayanmann göstergesi olarak gönderildiini belirtti.

Türkiye ile Özbekistan arasndaki karlkl dayanma ve destein salgn döneminde de devam ettiine dikkat çeken Bekar, Türkiye, bu alar göndererek Özbekistann Kovid-19la mücadelesine yardm salamay amaçlad. Bu da iki ülke arasndaki stratejik ortakln ulat seviyeyi gösteriyor. Daha önce Özbekistan, Kovid-19la mücadele için Türkiyeye malzeme göndermiti. Bugün de Türkiye gönderdi. Bu ekilde iki karde halk arasndaki i birliinin sürdürülmesini salamaya çalacaz ve iki ülke cumhurbakanlarnn açt yolda ilerlemeye devam edeceiz. dedi.

nayatov da son dönemde Özbekistan ile Türkiye arasndaki i birliinin hzla gelitiini kaydederek Türkiye hükümetinin gönderdii Kovid-19 as ve ilacnn iki ülke arasndaki ilikilerin daha da gelimesine ve karlkl dayanmann artmasna katk salayacan vurgulad.

Türkiyenin Özbekistana salad a desteinin iki ülke arasndaki i birliinin göstergesi olduunu dile getiren nayatov, yardm için teekkür etti.

Ana Sayfaya Git