Türkiye'nin gönderdiği sağlık malzemeleri Novi Pazar'a ulaştı

Sırbistan'ın güney bölgesinde bulunan ve 200 bin kişilik nüfusun tamamının Müslüman olduğu Novi Pazar (Yeni Pazar) kentine, Türkiye’den sağlık malzemeleri gönderildi. Malzemeler dün itibarıyla kente ulaşırken, Novi Pazarlı Türkler yardım TIR'larını alkışlarla karşıladı.

Haberler 06.07.2020 - 01:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Koronavirüs salgnyla mücadele eden Novi Pazara askeri kargo uça Koca Yusuf ile tbbi malzeme ve ekipman gönderen Türkiye, Balkanlara destee devam ediyor. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann talimatyla Salk Bakanl tarafndan tedarik edilen yardm paketleri, Novi Pazara ulat. Novi Pazardaki Türkler, yardm malzemesi getiren TIRlar Türk bayraklaryla ve araç konvoylaryla karlad.

TÜRKYEDEN SIRBSTAN HALKINA SEVGLERLE

Türk Silahl Kuvvetlerine ait Koca Yusuf adl A-400M tipi askeri kargo uçayla gönderilen malzemeler arasnda tbbi maske, tulum, eldiven, yüz koruyucu siperlik ve solunum cihazlar yer ald. Paketlerin üzerinde ayrca Hz. Mevlanaya ait Ümitsizliin ardnda nice ümitler var, karanln ardnda nice güneler var sözü ve hemen altnda da Türkiyeden Srbistan halkna sevgilerle notu bulunuyor.

Ana Sayfaya Git