'Türkiye'yi hedef almak bizi hedef almak demektir'

Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşet Salihi, her zaman Türkiye'nin yanında olduklarını belirterek 'Türkiye'yi hedef almak bizi hedef almak demektir.' dedi.

Haberler 17.08.2018 - 09:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Bakan Eret Salihi, Türkiyeye yönelik spekülatif ataklarn hakszca olduunu belirterek, Bölgede yaanan oyunlarn farkndayz. Türkiyenin her zaman yanndayz. dedi.

Salihi, AA muhabirine yapt açklamada, Türkiyenin bugün birtakm çevrelerin hedefi haline geldiini, bu durumu asla kabul etmeyeceklerini dile getirdi.

Türk devleti ve ekonomisini desteklediklerini vurgulayan Salihi, Irak Türkmenleri ve ITC olarak bölgede yaanan oyunlarn farkndayz. Türkiyenin üzerine konulmak istenen ambargolar sradan deil. Türkiyenin her zaman yanndayz. ifadelerini kulland.

TÜRKMEN NNEDEN TÜRKYEYE DESTEK çARISI

Kerküklü yal bir Türkmen kadnn kendisini telefonla arayarak Türkiyeye destek çkmalarn istediini anlatan Salihi, olayla ilgili unlar söyledi:

Kerküklü ya 70lerde olan bir ninemiz beni arad. Olum ben böbrek hastasydm ve Türkiyede 3 yl tedavi edildim. Bana Türkiye sahip çkt. Siz bana sahip çkan Türkiyeye destek çktnz m? diye sordu. Ben de, Nine, destek çkmamamz mümkün mü? Tabii ki çkacaz diye karlk verdim.

TÜRKYEY HEDEF ALMAK BZ HEDEF ALMAK DEMEKTR

Türkmen lider Salihi, kendilerini Türkiyeden ayr düünmediklerini belirterek, Bugün hepimiz hedefteyiz. Türkiyeyi hedef almak bizi hedef almak demektir. Kerkükün durumu, Irak ve Suriye Türkmenlerinin durumu bölgede birbirine bal gelimelerdir. Türkmenler olarak, Türk lirasnn güçlenmesi bizi de güçlü klar. Türk yurdu ve devletini korumak Türk insannn damarndaki kandadr. dedi.

Ana Sayfaya Git