Üç günlük yas!

Viyana'daki terör saldırısının ardından ülkede üç günlük yas ilan edildi

Haberler 04.11.2020 - 09:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Avusturya hükümeti, bakent Viyanada dün gece 5 kiinin öldüü,17 kiinin yaraland terör saldrsnn ardndan gerçekletirdii özel oturumda ülkede üç günlük yas ilan edildiini duyurdu.

Avusturyann bakenti Viyanada dün gece 5 kiinin öldüü,17 kiinin yaraland terör saldrsnn ardndan ülkede üç günlük yas ilan edildi.

Üç GÜNLÜK YAS

Avusturya çileri Bakan Nehammer, basna yapt açklamada, Babakan Sebastian Kurz bakanlnda gerçekletirilen özel oturumda, ülkede üç günlük yas ilan edildiini belirtti. Nehammer, kamu binalarnn perembe gününe kadar kapal olacan ifade ederek, Öleden sonra saldrda hayatn kaybedenler için bir dakikalk sayg duruu gerçekletirilecek. Avusturya Cumhuriyeti, çeitlilik, diyalog ve birbirine sayg ülkesi olmutur ve öyle olacaktr, 2 Kasm 2020 olaylar ülkemizi daha da sarsm ve etkilemitir. Avusturya Cumhuriyeti olarak özgürlüü, demokrasiyi ve bir arada yaamamzn deerlerini kararllkla ve gerekli tüm araçlarla savunacaz dedi. Öte yandan yas karar sonras, federal binalar üzerindeki bayraklar yarya indirilerecek.

Ana Sayfaya Git