Üç Türk Botu Nöbet Tutuyor

Yunan Savurma Bakanı Panos Kammenos'un çelenk attıktan sonra Kardak'a bir mil uzaklıktaki Kalalimnos adası önüne çekildiği görüldü.

Haberler 29.01.2018 - 09:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yunan Savurma Bakan Panos Kammenosun çelenk attktan sonra Kardaka bir mil uzaklktaki Kalalimnos adas önüne çekildii görüldü. Yaklak 20 dakika bölgede kalan Kammenos, daha sonra geldii Yunan sava gemisi ve sahil güvenlik botlarnn eliinde Leros Adasna doru hareket ederken Kammenosun bulunduu dakikalarda Türk sahil güvenlik helikopterinin Kardak kayalklarnn üzerine 10 metre kadar alçald ve devriye gezdii görüldü. Geçtiimiz yl helikopterle gelerek Kardak kayalklarnn tam üzerinden çelengini brakan Kammenosun bu kez denizden gelmesi buna ramen Türk botlar tarafndan adaya, yarm milden daha fazla yaklatrlmamas dikkat çekti. Kammenos ve beraberindeki Yunan sahil güvenlik botlarnn bölgeden ayrlmas ile sabah saatlerinde gelen 10 sahil güvenlik botundan 7sinin Marmaris Aksaz Deniz Üssü ile Kuadas yönüne yöneldii, bölgede bulunan 1 helikopterin Kardak terk ettii ve halen Kardak bölgesinde üç Türk botunun devriye nöbetini sürdürdüü görüldü. Bölgede Kalimnos Adas önlerinde bir Yunan sahil güvenlik botu da bekleyiini sürdürüyor.

KARDAK ADALARI BÖLGESNE GRME GRM ÖNLENMTR

Öte yandan Türk Silahl Kuvvetleri, yapt yazl açklamada 28 Ocak 2018 tarihinde saat 11.30 sularnda Yunan Deniz Kuvvetlerine ait Nikiforos karakol gemisi ve LS-70 numaral sahil güvenlik botunun, Kardak Adalar bölgesine girme giriimi, Türk Deniz Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik Komutanl unsurlarnca önlenmitir. Türk Silahl Kuvvetleri ülkemizin ve milletimizin uluslararas hukuk ve anlamalardan kaynaklanan hak ve menfaatlerini azim ve kararllkla korumaya devam etmektedir denildi.

Ana Sayfaya Git