Uçakla cezaevine saldırdılar

Yemen'nin Zamar kentinde Husilerin alıkoyduğu kişileri tuttuğu, hapishane niteliğindeki bir binaya Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin düzenlediği hava saldırılarında, 50 kişinin öldüğü ve 100 kişinin yaralandığı belirtildi.

Haberler 02.09.2019 - 11:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Husi Sözcüsü Muhammed Abdusselam, Twitter hesabndan yapt açklamada, Koalisyon yeni hicri yl Zamarda mahkumlar hedef alan korkunç bir katliamla balatt. Saldrlarda ilk belirlemelere göre 50 kii öldü, 100 kii yaraland. ifadelerini kulland.

Husilere bal Mahkum leri Ulusal Komitesi Müdürü Abdulkadir el-Murtada ise Facebook üzerinden yapt açklamada, koalisyon uçaklarnn Zamar kentinde Husilerin kontrolündeki hapishaneyi hedef aldn belirterek, kurtarma ekiplerinin saldrlarn younluu nedeniyle bölgeye ulaamadn kaydetti.

Görgü tanklar, saldrlarda yaralananlarn birçounun Husilere ait araç ve ambulanslarla hastanelere tandn ancak hapishanede alkonulanlardan bir ksmnn ise hala binann altnda mahsur olduu bilgisini verdi.

Husiler, olayla ilgili Suudi Arabistan ve Birleik Arap Emirliklerini (BAE) suçlayarak, uluslararas ve yerel kurulular olay yakndan takip etmeye çard.

HAPSHANEYE SALDIRI

Yemen Savunma Bakanl, BAEnin perembe günü geçici bakent Aden ile Ebyende hükümet güçlerini hedef alan hava saldrlarnda ölü ve yarallarn saysnn 300den fazla olduunu açklamt.

Söz konusu gelimelere ilikin saldry dorulayan BAE tarafndan yaplan açklamada, Aden Havalimanndaki Arap koalisyon güçlerine kar düzenlenen terör saldrsna cevap olarak ülkenin güneyinde silahl terörist gruba saldr düzenlendiini duyurmutu.

Uzun süredir siyasi istikrarszln yaand Yemende meru yönetime darbe yapan Husiler, Eylül 2014ten bu yana bakent Sana ve baz bölgelerin denetimini elinde tutuyor. Ülkenin birçok kenti ordu ile Husiler arasndaki çatmalara sahne oluyor. Suudi Arabistan öncülüündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015ten bu yana Yemen hükümetine destek veriyor.

Ana Sayfaya Git