Üçlü Zirve!

Kremlin Dış Politika Danışmanı Uşakov, kongreye Kürt grupların katılımı konusunun Erdoğan, Putin ve Ruhani tarafından ele alınacağını aktardı.

Haberler 21.11.2017 - 09:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kremlin D Politika Danman Yuriy Uakov, Suriye Ulusal Diyalog Kongresine Kürt gruplarn katlm konusunun Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Rusya Devlet Bakan Vladimir Putin ve ran Cumhurbakan Hasan Ruhaninin katlmyla Soçide düzenlenecek zirvede ele alnacan açklad.

Uakov, bakent Moskovada gazetecilere yapt açklamada, Suriye Ulusal Diyalog Kongresi görümelerine ilikin takvimin henüz netlemediini belirtti.

Kongreye Kürt gruplarn davet edilip edilmeyeceine ilikin soruyu yantlayan Uakov, Bu konu Soçide düzenlenecek zirvede ele alnacak. Zirveye askeri yetkililer de katlacak. dedi.

ÜçLÜ ZRVEDE KONUULACAK

Rusya Dileri Bakanl, Rusya Dileri Bakan Sergey Lavrov, Dileri Bakan Mevlüt çavuolu ve ran Dileri Bakan Cevad Zarif arasnda dün Antalyada yaplan görümede Suriye Ulusal Diyalog Kongresiyle ilgili üç ülkenin liderlerine yönelik tavsiyelerin koordine edildiini açklamt.

çavuolu, toplantnn ardndan yapt basn açklamasnda, Elbette PYD, YPG konusunda hassasiyetimiz ortadadr. Bunun, yani herhangi bir toplantya katlmasnn bizim için kabul edilemez olduunu bandan beri tüm muhataplara, sadece burada toplantya katlan ülkelere deil, Cenevre formatndaki toplantlar marjnda da herkese söylemitik. Bizim bu hassasiyetimiz devam ediyor. Tüm taraflar da üçlü zirvenin muhatab olan Rusya ve ran da bu hassasiyetimizi çok iyi biliyor. ifadelerini kullanmt.

Cumhurbakan Erdoan, Rusya Devlet Bakan Putin ve ran Cumhurbakan Ruhaninin 22 Kasmda Rusyann Soçi kentinde bir araya gelmesi bekleniyor.

Ana Sayfaya Git