Ukrayna: Rus güçlerinin Donbas'taki saldırıları yoğunlaştı

Ukraynalı yetkililer, Rus güçlerinin, Mariupol ve Donbas'taki (Donetsk ve Luhansk) saldırılarının yoğunlaştığını duyurdu.

Haberler 20.04.2022 - 01:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kiev

Ukraynal yetkililerin ve devlet kurumlarnn açklamalarndan derlenen bilgilere göre, Rus güçleri, Mariupol ve Donbastaki (Donetsk ve Luhansk) saldrlarn younlatrd.

Ukrayna Genelkurmay Bakanl, Rus birliklerinin Luhansk ve Donetsk bölgelerindeki Ukrayna birliklerinin savunmasn krmaya ve Mariupol üzerinde tam kontrol kurmaya odaklandn bildirdi.

Mariupol belediye yetkililerinin açklad bilgilere göre, büyük ksm Rus güçlerinin kontrolüne geçen Mariupol ehrindeki Azovstal Metalürji Fabrikas tesisleri gün boyunca bombaland. Tesislerde Ukrayna askerlerinin yan sra yaklak 1000 sivilin bulunduu öne sürülüyor.

Mariupolde direnii sürdüren Azov Taburu Komutan Denis Prokopenko, bir video mesaj yaymlayarak Azovstal Metalürjideki sivillerin kurtarlmas için dünya liderlerine seslendi.

Prokopenko, aralarnda kadn, çocuk ve yallarn bulunduu yüzlerce sivilin snaklarda kurtarlmay beklediini kaydetti.

Luhansk Valisi Sergey Gayday, Rus birliklerinin saldrlarnn Rubijne ve Popasnada Ukrayna askerlerince önlendiini açklad.

Saldrlarn arttn, durumun zorlatn fakat Ukrayna ordusunun Ruslara kayp verdirerek direniini sürdürdüünü belirten Gayday, Luhansktaki sivillere acilen güvenli bölgelere geçme çars yapt.

Harkiv Valisi Oleh Synyehubov, Telegram hesabndan, ehre roketatar sistemleri ve topçu saldrlarnn sürdüünü açklad.

Synyehubov, saldrlarda son 24 saatte 5 sivilin yaamn yitirdiini, 17 sivilin yaralandn bildirdi.

Ukrayna Devlet Bakan Vladimir Zelenskiy, Rus birliklerinin uzun süredir hazrlandklar Donbas için savaa baladn belirtmiti.

Ana Sayfaya Git