Ukrayna: Rusya'dan Azovstal fabrikasından acil insani koridor açmasını talep ediyoruz

Ukrayna Başbakan Yardımcısı İrina Vereşçuk, ülkesinin Rusya'dan Mariupol bölgesindeki Azovstal fabrikasından acil bir tahliye koridorunu açmasını talep ettiğini bildirdi.

Haberler 22.04.2022 - 01:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ukrayna Babakan Yardmcs rina Vereçuk, ülkesinin Rusyadan Mariupol bölgesindeki Azovstal fabrikasndan acil bir tahliye koridorunu açmasn talep ettiini bildirdi.

Vereçuk, yapt açklamada, Ukraynann Rusyadan Mariupoldeki Azovstal fabrikasndan acil bir insani koridor açmasn talep ettiini belirterek Orada yaklak 1000 sivil ve 500 yaral asker var. Hepsinin bugün Azovstaldan çkarlmas gerekiyor. dedi.

Vereçuk, Dünya liderlerini ve uluslararas toplumu, çabalarn imdi Azovstala odaklamaya çaryorum. imdi bu, insani çabalar için kilit bir nokta ve önemli bir an. ifadelerini kulland.

Mariupol Belediye Bakan Vadim Boyçenko da Mariupol yaknlarndaki Mangu köyünde yerli halkn, Rus ordusu tarafndan 30 metre derinliinde kazlm toplu mezarlk bulduunu söyleyerek Rus güçlerinin, Mariupol ehrinde yapt tüm sava suçlarn toplu mezarlarda sakladn öne sürdü.

Boyçenko, ayrca Mariupolü terk edenler için Rus ordusunun ehir çevresine bir haftadan uzun süredir oldukça zorlu bir filtreleme uygulanan dört filtreleme kamp oluturduunu kaydederek Rus güçlerin, Mariupolü terk eden erkekleri çok titizlikle, bir kaç kez, bazen günlerce sorguladn savundu.

Son olarak Rusya, Mariupolün tamamen kontrol altna alndn açklamt.

Ana Sayfaya Git