Ukrayna'da tren istasyonundaki taburu füzelerle vurduk

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Ukrayna'da bir tren istasyonunda bulunan silahlı taburu "Kalibr" füzeleriyle vurduklarını duyurdu.

Haberler 23.04.2022 - 01:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Konaenkov, yapt açklamada, Rus ordusunun Ukraynada savataki eylemlerine ilikin bilgi verdi.

Ukraynada taarruzlarn devam ettiini belirten Konaenkov, farkl hedeflere yönelik yüksek hassasiyetli silah kullandklarn ifade etti.

Konaenkov, Uzun menzilli yüksek hassasiyetli Kalibr füzeleriyle Miliorativnoye tren istasyonu civarnda silah ve askeri teçhizata sahip askerlerin bulunduu tabur yok edildi. dedi.

Gece boyunca havadan frlatlan yüksek hassasiyetli füzelerle 3 Ukrayna askeri unsurunun yok edildiini dile getiren Konaenkov, böylece bir S-300 hava savunma füze sistemi, asker ve teknik araçlarn topland alanda 80e yakn Ukraynal silah gücün ve 23 zrhl aracn vurulduunu aktard.

Konaenkov, havadan havaya frlatlan yüksek hassasiyetli füzeyle bir insansz hava aracnn da vurulduunu kaydetti.

Rus operasyonel taktik birliinin 58 askeri nesneyi hedef aldn söyleyen Konaenkov, füze ve topçu birliklerinin ise komuta merkezleri ve yakt depolarnn da aralarnda bulunduu 1285 nesneyi ate altna aldn bildirdi.

Herson ve Donetsk bölgelerinde 7 insansz hava arac vurduklarn aktaran Konaenkov, Donetskoye yerleim birimi yaknlarnda Rus Buk-M3 hava savunma sistemi ile havada Ukrayna taktik füzesi Toçka-Unun vurulduunu ifade etti.

Konaenkov, ayrca bugüne kadar Ukrayna ordusuna ait 140 uçak, 106 helikopter, 520 insansz hava arac, 257 hava savunma füze sistemi, 2 bin 448 tank ve zrhl araç, 271 çok namlulu roketatar, 1062 obüs ve havan topu, 2 bin 289 özel askeri aracn imha edildii bilgisini verdi.

Rus ordusu: Ukraynada imdiki görev Donbas ve güney Ukraynada tam kontrolü salamak

Rus basnnda çkan haberlere göre, Rus Silahl Kuvvetleri Merkez Askeri Bölgesi Komutan Yardmcs Rustam Minnekayev, Sverdlovsk bölgesi savunma sanayisi toplantsnda yapt konumada, Rus ordusunun iki gün önce Ukraynada özel askeri operasyonda ikinci safhaya geçtiini hatrlatt.

Minnekayev, Rus ordusunun görevlerinden biri, Donbas ve güney Ukrayna üzerinde tam kontrolü salamak. ifadelerini kulland.

Moldovadaki Transdinyestere dikkat çekildi

Donbas üzerindeki kontrolün Krma bir kara koridoru oluturmay ve Ukrayna hayati unsurlarn etkilemeyi mümkün klacan vurgulayan Minnekayev, Ukraynann güneyini kontrol etmek, Rusça konuan nüfusa bask gerçeklerinin olduu Transdinyesterde bir çk yolu salayacak. diye konutu.

Ana Sayfaya Git