‘Ukrayna'daki askeri harekattan endişeliyiz’

Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi, "Ukrayna'da hızlıca kötüye giden durumdan ve halihazırdaki askeri harekattan endişeli" olduklarını bildirdi.

Haberler 25.02.2022 - 10:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Grandi, yapt yazl açklamada, Rusyann Ukraynann dousuna yönelik müdahalesini deerlendirdi. Bölgede askeri gerilimin yükselmesinin sivillere ar sonuçlar douracan vurgulan Grandi, Burada kazanan olmaz, sadece birçok hayat darmadan olur. ifadesini kulland. çatmalarn olduu bölgelerde sivillerin evini terk etmeye baladn kaydeden Grandi, sivillerin hayatnn ve sivil altyaplarn, uluslararas insan haklar hukuku uyarnca korunmas gerektiini belirtti.

Grandi, BM Mülteciler Yüksek Komiserliinin bölgeye insani yardm salanmas için Ukraynadaki yerel ortaklaryla temasta olduu ve ayn zamanda komu ülkelere, Ukraynadan gelebilecek snma talepleri için snrlarn açk tutma çars yaptklar bilgisini paylat. Ukrayna ve komu ülkelerde BM ve bal kurulularn faaliyetlerini younlatrdnn altn çizen Grandi, Ukraynada hzlca kötüye giden durumdan ve halihazrdaki askeri harekattan endieliyiz. açklamasn yapt.

Grandi, Ukrayna ve bölge ülkelerde gerilimden olumsuz etkilenen sivillere yardmc olma konusunda kararl tavrlarn sürdüreceklerini vurgulad.

Ana Sayfaya Git