Ukrayna'nın Çernihiv kentinde hayat normale dönüyor

Ukrayna'nın Çernihiv kentinde Rus saldırılarından kaçan halkın geri gelmesinin ardından hayat normale dönmeye başladı.

Haberler 21.05.2022 - 01:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Rusya-Ukrayna sava devam ederken, Ukraynann Rus saldrlarndan en çok etkilenen kentlerinden biri olan çernihivde hayat normale dönmeye balad. Kentte savan bandan bu yana çalmayan toplu ulam hatlar yeniden açlrken, market, restoran ve kafeler de hizmet vermeye balad. Öte yandan çernihiv ehir merkezinde Vvanka Günü kutlamalar da yapld.

Kutlamalara katlan Marina Vladimirovna, u an sakin bir hayat yaadklarn söyleyerek, Bugün Vvanka Günü. Bayrammz var ama sava nedeniyle böyle bir imkanmz yok. Ukraynann çernihivdeki askeri güçleri sayesinde u anda huzurlu, sessiz ve sakin bir hayat yayoruz. Ama umarm yaknda bar olur ve her ey yoluna girer. Zafer Ukraynann olacak ifadelerini kulland.

Anna Kalashnik ise, çernihivde hayat yava yava iyileiyor, ama yine de insanlar evlerinde haberleri yakndan takip ediyor. Baz insanlar hala saklanyorlar. Herkes tam olarak uyum salayamad. Sava zamannda ailem için çok endielendim ve yaklak 10 gün sonra saldrlar devam ederken ate altnda yürümeye baladm. Artk eskisi gibi o kadar korkmadm, içinde bulunduumuz duruma altm dedi.

Ana Sayfaya Git