Ülkelerinde mülteci gibiler

PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'nin saldırıları sonucu Tel Rifat bölgesinden göçe zorlanan ve Türkiye sınırına yakın bölgelere yerleşen on binlerce Suriyeli, evlerine dönecekleri günün hayalini kuruyor.

Haberler 28.06.2017 - 10:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKKnn Suriyedeki uzants PYDnin saldrlar sonucu yaadklar yerleri terk ederek baka bölgelere snmak zorunda kalan on binlerce Suriyeli, topraklarna dönecei günün hayalini kuruyor.

Rusyann havadan, Esed güçleri ve DEAn da karadan düzenledii saldrlar nedeniyle Halepe bal Tel Rifat bölgesinden kaçan on binlerce Suriyeli, Türkiye snrna yakn bölgelerdeki yaam mücadelesine devam ediyor.

Daha güvenli olduu snra yakn bölgelerde kurduklar çadrlarda yaayan ve iç sava nedeniyle birkaç kez yerlerinden yurtlarndan olan aileler, yaadklar skntlardan bir an önce kurtulup eski günlerine dönmek istiyor.

Suriyeli Abdulkadir Rfat, PYDnin eline geçmesiyle göç etmeye zorlandklarn söyledi.

Cephede Esed güçleriyle mücadele ettikleri srada koalisyon ve Rusyann desteiyle terör örgütü PYDnin saldrsna uradklarn anlatan Rfat, sivillerin ölmemesi için bölgeyi boaltmak zorunda kaldklarn ifade etti. Rfat, öyle konutu:

Bizi, yaadmz topraklardan yalnzca PKK/PYD deil DEA, Esed ve Rusyann da desteiyle çkardlar. Eer bunlarn destei olmasayd hiçbir ekilde bizi çkaramazlard. Topraklarmz teröristlere brakmayacaz. Ümidimizi hiç kaybetmedik, tekrar döneceiz bunun için de Türkiyenin desteine ihtiyacmz var.

- Geri döneceiz

Suriyeli Mahmud Halleç de PKK/PYDnin Rusya ve Esedin desteiyle halk zorla topraklarndan çkardn anlatt.

Yaadklar yerleri terk ederek Türkiyenin karsndaki Esselame Snr Kaps çevresinde kurduklar çadrlara yerletiklerini ifade eden Halleç, Köyümüzü, topramz ve evimiz çok özledik. Orada doduk büyüdük. nallah bir gün geri döneceiz. Tek hayalimiz evimize dönmek. Bir insan için ev çok önemlidir. Ne kadar kötü olursa olsun evinde olmak iyi hissettirir. dedi.

Halleç, savata olu ve çok sayda yaknn kaybettiine deinerek çatmalardan ar yaral çkmasna ramen topraklarndan vazgeçmeyeceklerini vurgulad.

Ahmed Bekkur ise PKKnn Tel Rifatda hiçbir hakk olmadna iaret etti. Ellerinden zorla alnan topraklar için mücadeleden asla vazgeçmediklerini aktaran Bekkur, Frat Kalkan Harekatyla DEA bölgeden çkarld. nallah ayn yöntemle PKK/PYD de çkarlacak. diye konutu.

çadr hayatnn zorluklarna dikkati çeken Bekkur, halkn ve çocuklarn gelecei için Türkiyenin desteine ihtiyaçlarn olduunu kaydetti.

Ana Sayfaya Git