Uluslararası Af Örgütü: Etiyopya polisi Tigrayları keyfi şekilde tutukluyor

Uluslararası Af Örgütü, Etiyopya polisini etnik kimlikleri nedeniyle Tigrayları keyfi şekilde gözaltına almak ve tutuklamakla suçladı.

Haberler 17.07.2021 - 00:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Örgütten yaplan açklamada, kuzeyde federal orduyla çatan isyanc Tigray Halk Kurtulu Cephesinin (TPLF), Tigray eyaletinin bakenti Mekelleyi ele geçirmesi sonras bakent Addis Ababadaki Tigraylarn keyfi ekilde gözaltna alnd belirtildi.

Açklamada, gözaltna alnan yüzlerce kiinin halen nerede olduunun bilinmedii kaydedilirken, bu kiilere yönelik uluslararas çapta bilinen herhangi bir suçlamaya da rastlanmad vurguland.

Gazeteci ve medya çalanlarnn da keyfi ekilde gözaltna alnanlar arasnda olduu belirtilen açklamada, Etiyopya hükümeti, keyfi tutuklama dalgasna son vermeye çarld.

Açklamada, eski tutuklularn, karakollarn Tigrinya konuan kiilerle dolu olduunu ve polisin gözaltlar öncesi kimliklerinden etnik aidiyetleri kontrol ettiini aktard ifade edildi.

Eyaletin bakenti Mekelle dahil büyük ksmnn kontrolünü ele geçiren TPLF, hükümetin atekes kararna uymayacan açklamt.

Etiyopya hükümeti, 28 Haziranda TPLF isyanclarnn ele geçirdiini ileri sürdüü Tigray bölgesinde, tek tarafl atekes ilan ettiini duyurmutu.

Ana Sayfaya Git