'Üniforma' oyunu

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından düzenlenen Barış Pınarı Harekatı ile ağır darbe alan PKK/YPG, kimyasal silah kullanıp Türkiye’yi suçlamaya yönelik hain planının deşifre olmasının ardından bu kez de rejim askeri üniforması giyerek yeni bir algı operasyonuna başladı.

Haberler 22.10.2019 - 09:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stihbarat birimlerinin belirlemelerine göre teröristlerin, Tel Rfatta rejim askerlerinin üniformalar ile dolaarak olas bir operasyona engel olmay veya rejimin desteini almay amaçladklar ortaya çkt.

KMYASAL SLAH OYUNU DEFRE OLDU

Harekat sahas dna çkmas devam eden teröristlerin bu srada kimyasal silah saldrs düzenleyerek sivilleri katledip Türkiyeyi suçlamay amaçlad ortaya çkt. Uluslararas kamuoyunda, Türkiye sivilleri kimyasal silahla katlediyor yalann yayarak Bar Pnar Harekatn durdurmay amaçlayan teröristlerin bu plan deifre oldu. Bu süreçte 6 kamyon ile terör örgütünün elindeki kimyasal silahlar Iraktan Suriyenin Kaml kentine getirdikleri de belirlendi.

BU KEZ DE REJM ÜNFORMASI OYUNU ORTAYA çIKTI

Kimyasal saldr plan deifre olan terör örgütünün bu kez yeni bir oyunu sahnelemeye balad da ortaya çkt. Türk istihbarat birimlerinin belirlemelerine göre teröristler igal ettikleri Suriyenin Tel Rfat kentinde Suriye rejimine ait askerlerin üniformalar ile dolamaya balad. Teröristlerin, harekat endiesi ile kentten ayrlmak isteyen sivillere, burada rejim askeri olduu için operasyon yaplamaz eklinde güvence vererek engel olmaya çaltklar saptand. Kamuflajlarn çkaran teröristlerin rejim üniformas giyerek, rejimle ortak hareket ettikleri mesajn da vermeyi amaçladklar örenildi.

TERÖRSTLER KÖYLERE MAYIN DÖÜYOR

Bar Pnar Harekat ile bitme aamasna gelen ve operasyonun durmas için her yolu deneyen terör örgütü PKK/YPGnin birçok noktada mayn ve el yapm patlayc tuzaklamay da sürdürdüü ortaya çkt. stihbarat birimlerinin saptamalarna göre, teröristler Fratn dousunda igal edilen bir baka nokta olan Ayn El Arab kentinin Kezken Köyünün çevresini de maynlarla döedi. Bar Pnar Harekat ile hedefte olan Ayn El Arabn krsalndaki köye döenen mayn ile hem olas operasyonda birliklere zarar verilmesinin hem de sivillerin kaçnn engellenmesinin amaçland bildirildi.

Terör örgütünün her türlü hain saldr ve kirli oyunu sahnelemek için zemin arayn sürdürürken, Türk Silahl Kuvvetleri ise teröristlerin çirkin yüzünü deifre etmenin yan sra snr hattnda teyakkuz halini sürdürüyor.

Ana Sayfaya Git