Ürdün'de erken emekli prenslere koruma!

Ürdün'de erken emekliye sevk edilen üç prens hakkında asılsız iddia ortaya atanlar hakkında adli kovuşturma başlatılacağı uyarısında bulunuldu.

Haberler 01.01.2018 - 10:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ürdün resmi haber ajans PETRAda yer alan Kraliyet Divannn açklamasnda, Kral 2. Abdullahn iki kardei ile amcasnn olunun ordudan erken emekliye sevk edilmesi ile ilgili aslsz iddialar ortaya atanlar hakknda adli kovuturma balatlaca kaydedildi.

Kral 2. Abdullahn geçen hafta görevden ald orduda görevli kardeleri Faysal (54) ve Ali bin Hüseyin (42) ile amcasnn olu Talal bin Muhammedin (52) emekliye sevk edilmesi karar, Ürdünde tartmalara neden oldu.

ERKEN EMEKLLK

Yönetime yakn kaynaklardan ismini vermek istemeyen üst düzey resmi bir yetkili, dün yapt açklamada, prenslerin emekliye sevk edilmesinin doal bir durum olduunu belirterek Söz konusu üç prens, dier vatan evlatlar gibi orduda görev yaparak, üst düzey rütbelere kadar yükselmitir. Önemli görevlere getirilmilerdir. Prenslerin ötekiletirilmesi ya da tasfiye edilmesi gibi sözler doruyu yanstmamaktadr ifadelerini kullanmt.

Kral 2. Abdullah, geçen hafta kardeleri Faysal ve Ali bin Hüseyin ile amcasnn olu Talal bin Muhammedin emekliye sevk edilmesine karar vermi, yaymlad mesajda görevlerinden ötürü prenslere teekkür ederek Ürdün Silahl Kuvvetleri, gücünü arttrmak için kapsaml bir gelime ve yeniden yaplanma süreci izliyor demiti.

Ana Sayfaya Git