Ürdün'de Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya destek gösterisi

Amman'daki Hüseyni Mescidi önünden Nahil Meydanı'na yürüyen göstericiler, "Canımız, kanımız Aksa'ya feda olsun", "Ürdün ve Filistin halkı tek yumruktur" sloganları attı

Haberler 30.03.2019 - 09:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ürdünün bakenti Ammanda binlerce kii, Kudüs ve Mescid-i Aksaya destek gösterisinde bir araya geldi.

Ürdündeki Müslüman Kardeler Tekilatnn (hvan) siyasi kanad slami Hareket ve dier gruplarn çarsyla Hüseyni Mescidi önünde toplanan göstericiler Nahil Meydanna yürüdü.

Yürüyü srasnda Amman ve Kudüs birbirinden ayrlmaz, Toprak bizim, Kudüs bizim yazl pankartlar tayan göstericiler, Canmz, kanmz Aksaya feda olsun, Ürdün ve Filistin halk tek yumruktur, Halk Filistini kurtarmak istiyor eklinde sloganlar att.

hvann Ürdündeki lideri Abdulhamid Zuneybat, gösteride yapt konumada, ABDnin büyükelçiliini Kudüse tamas, Kudüsü srailin bakenti olarak tanmas, Golan Tepelerini srail egemenliine vermesi ve Gazzenin yklmasnn ardndan imdi Arap Zirvesi arifesindeyiz. Böyle bir durumda liderlerin yapmas gereken ey, srail ile normallemeyi sona erdirme, büyükelçileri geri çekme ve bar süreci denen eyi durdurma karar almalardr. dedi.

MESCD- AKSAYA DESTEK GÖSTERS

Gazze eridine yönelik ablukann delinmesi ve direniin desteklenmesi çars yapan Zuneybat, ülkesinin Kudüs ve Mescid-i Aksaya yönelik tutumundan övgüyle söz etti.

- TRUMPIN GOLAN TEPELER KARARI

ABD Bakan Donald Trump, 25 Martta Beyaz Sarayda srail Babakan Binyamin Netanyahu ile yapt görümede Golan Tepeleri üzerinde srailin egemenliini ABDnin resmen tandn ilan eden bakanlk kararn imzalamt.

srail, Suriye topra olan Golan Tepelerini 1967den bu yana igal altnda tutuyor.

Ana Sayfaya Git