Varank rusya'da

Bakan Varank Rusya Dijital Kalkınma Bakanı ile görüştü

Haberler 25.08.2018 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank, Rusya Dijital Kalknma, Haberleme ve Kitle letiim Bakan Konstantin Noskov ile bir araya geldi

Görümede, Türkiye Uzay Ajansnn kurulumu ve sonrasndaki muhtemel i birliinin gelitirilmesi konusu gündeme geldi

Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank, Arjantinin Salta kentinde Rusya Dijital Kalknma, Haberleme ve Kitle letiim Bakan Konstantin Noskov ile görütü.

Türkiyeyi temsilen G20 Dijital Ekonomiden Sorumlu Bakanlar Toplantsna katlmak için Saltada bulunan Bakan Varank, dier ülkelerin temsilcileriyle bir dizi görüme gerçekletirdi.

Varank, Saltadaki temaslar srasnda, Rusya Dijital Kalknma, Haberleme ve Kitle letiim Bakan Konstantin Noskov ile 30 dakika süren bir görüme yapt.

RUSYA TRAF

Görümenin ana gündem maddesi, Türkiyede kurulacak Uzay Ajans oldu. ki ülkenin bakanlar, Türkiye Uzay Ajansnn kurulumu ve sonrasnda muhtemel i birliinin gelitirilmesini görütü.

Karlkl yatrmlarn da masaya yatrld görümede, Türkiyeye yönelik dorudan yatrmlarn artrlmas, Türk giriimcilerin de Rusyadaki yatrmlarn younlatrmasna ilikin çalmalarn hzlandrlmas konusunda görü birliine varld. Görümede her iki taraf, bilgi teknolojileri ve iletiim konularnda çalma grubunun kurulmasn kararlatrd. ki bakan, Antalya Gözlemevinde kurulan Türkiye ve Rusya ortak yapm 1,5 metrelik RT 150 Teleskopunun daha verimli kullanlabilmesi için i birliinin devam etmesi ve gelitirilmesinde mutabk kald.

ki ülke bakanlar karlkl ülke ziyaretlerinin gerçeklemesine yönelik davetlerde bulundu.

Ana Sayfaya Git