..ve kirli pazarlık!

YPG/PKK, Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna olası operasyonuna karşı Esed rejimiyle iş birliği yapmanın peşine düştü.

Haberler 09.10.2019 - 10:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

YPG/PKKnn paravan SDGnin sözde komutan Mazlum Abdi adn da kullanan ahin Cilo, Fratn dousuna askeri operasyon hazrlklarn tamamlayan Türkiyeye kar savamak için Bear Esed ile ortaklk yapmay düündüklerini belirtti. YPG/PKKllarn, Ceylanpnar ilçesinin karsnda yer alan Rasulayndaki hazrlklar görüntülendi

ESEDLE PAZARLIK YOLLARI

YPG/PKK, Türkiyenin Fratn dousuna operasyon hazrlklarn tamamlamas ve ABD güçlerinin de snr hattndan çekilmeye balamas üzerine, Esed rejimi ile yaknlamaya ve i birlii arayna yöneldi.

YPG/PKKya ait olduu bilinen web sitelerine göre, ahin Cilo isimli terörist, Türkiyeye kar savamak için Bear Esed ile ortaklk kurmay düündüklerini söyledi. Örgüt böylece rejimin resmi kalkann kullanarak Türkiyenin Fratn dousuna geçmesini engellemeyi ve igalini sürdürmeyi planlyor. YPG/PKK, geçen yl da Türkiyenin düzenledii Zeytin Dal Harekat srasnda rejimle Afrine girmesi için görümeler yapmt ancak sonuç alamamt.

ÖRGÜTTE OPERASYON PAN

Fratn dousuna yönelik düzenlenecek olas bir harekat öncesi, ABDnin Suriyede terörle mücadele bahanesiyle destekledii YPG/PKKda panik hakim olduu gözlendi.

Snrn sfr noktasnda bulunan Ceylanpnar ilçesindeki snr hattndan görülebilen örgüt mensuplarnn çalmalar, AA ekiplerince görüntülendi.

SINIR BÖLGELERNDE KAMUFLAJ

Snr hattnda bulunan baz evlerin damlarn ve camlarn brandalarla kapatan teröristlerin, aaçlk alanlarn çevresini de branda ve bez parçalaryla kapatarak mevzi hazrlad görüldü.

Snra çok yakn bölgeleri de çadr eklinde bezlerle kapatarak mevzi oluturan terör örgütü mensuplarnn i makineleriyle çalmalar yapt örenildi.

Rasulayn kent merkezinden çkan baz kamyonlarn snr hattna hafriyat getirip boaltmalar da kameralara yansd.

Hareketliliin yaand snr hattnda, Türk Silahl Kuvvetlerine ait zrhl araçlar da devriye faaliyetini sürdürüyor.

ABNN SURYE çIKMAZI BÜYÜK

Avrupa Birlii (AB), Türkiyenin Fratn dousuna yönelik olas operasyonuna ilikin, Birlemi Milletler (BM) öncülüünde siyasi çözümü desteklediini yineledi.

AB Komisyonu Sözcüsü Maja Kocijcancic, Türkiyenin olas bir operasyonla Suriyede güvenli bir bölge oluturarak 2 milyon Suriyeliyi geri gönderme planna ilikin ABnin görüü nedir? sorusunu yantlad.

Kocijcancic, AB, Suriyede sürdürülebilir çözümün askeri deil, BM kararlar uyarnca özgün bir siyasi dönüüm süreciyle salanabileceini düünüyor. açklamasnda bulundu.

Düzensiz göçmenlerin Suriyeye sadece gerekli koullar olutuktan sonra tekrar gönderilebileceini kaydeden Kocijcancic, Mevcut durum bu koullarn olumadna iaret ediyor. diye konutu.

AB TAM OLARAK NE STYOR

Açklama üzerine AA muhabiri tekrar söz alarak, Anladm kadaryla AB mültecilerin Avrupaya gelmesini istemiyor. AB, ayn zamanda, mevcut koullar altnda mültecilerin Suriyeye geri gönderilmesini de desteklemiyor. Türk hükümeti, ABnin Türkiyede bulunan 4 milyon mülteci için yeterli yardm salamadn savunuyor. AB, güvenli bölge oluturmay amaçlayan olas operasyona da mesafeli yaklayor. Bu durumda anlamakta güçlük çekiyorum, AB tam olarak ne istiyor? sorusunu yöneltti.

Kocijcancic, bu soruya karlk olarak ABnin tutumunun çok net olduunu ve Birliin BM nezdindeki siyasi süreci desteklediini tekrar ifade etti.

Türkiyenin çok yüksek sayda mülteciye ev sahiplii yaptna dikkati çeken Kocijcancic, ABnin de buna karlk Türkiye dahil Suriyenin komularna daha önce hiç görülmemi miktarlarda yardm saladn savundu.

Bu çerçevede Türkiyeye 6 milyar avro tahsis edildiini ifade eden Kocijcancic, uzun vadeli projelerle bu miktarn 2025e kadar Türkiyedeki Suriyeli düzensiz göçmenlere destek salayacan belirtti.

RUSYANIN ABD çEKNCES

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Suriyenin kuzeyinden ABDnin askeri birliklerini çekip çekmeyeceini bilmediklerini belirtti.

Peskov, gazetecilere yapt açklamada, Suriyenin kuzeyinden ABD askerlerinin çekilmesi konusunda Rusyaya kimsenin bilgi vermediini söyledi.

ABD askeri birliklerinin bölgeden çekileceinden üpheli olduklarn belirten Peskov, Oradan hangi birliklerin çekileceini, saylarnn ne olduunu, çekilip çekilmediklerini henüz bilmiyoruz. Biliyorsunuz ki dünyann farkl bölgelerinden askerlerin çekildiine yönelik dorulanmam açklamalar yapld. Bu yüzden bölgedeki gelimeleri çok dikkatli ekilde takip ediyoruz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git