(Video) 25 Milyon Müslüman, Erdoğan ile Namaz kılmak istiyor

Rusya Federasyonu Müslümanları Dini İdaresi ve Rusya Müftüler Konseyi Başkanı Gaynutdin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rusya’daki 25 milyon Müslüman ile birlikte namaz kılmasını istedi.

Haberler 08.06.2023 - 19:15 Son Güncelleme : 08.06.2023 - 19:15

Rusya Federasyonu Müslümanları Dini İdaresi ve Rusya Müftüler Konseyi Başkanı Gaynutdin, Cumhurbaşkanı Erdoğanın seçimleri kazanması için Rusya Müslümanlarının dualar ettiğini söyleyerek, Bütün Rusya Müslümanları değil, Rusyada yaşayan herkes Türkiyedeki seçimleri çok yakından takip etti. Ettiğimiz dualarda, dostumuz, Rusya Müslümanlarının dostu, Rusyanın dostu ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putinin dostu olan Recep Tayyip Erdoğanın cumhurbaşkanı olmasını istedik. Allaha şükür, Rabbimiz dualarımızı işitti ve kabul etti. dedi.

Erdoğan ve Putinin 2015te Moskova Merkez Camisinin açılışını yaptığını hatırlatan Gaynutdin, Şimdi 8 sene geçti. Sayın Erdoğan sık sık Rusyaya geliyor. Erdoğanın Rusya ziyaretinde Moskova Camisine gelmesini ve Rusya Müslümanları ile birlikte namaz kılmasını istiyoruz. Eğer gelirse biz Rusya Müslümanları çok memnun ve içtenlikle minnettar oluruz. Rusyadaki 25 milyon Müslüman adına kendisini davet ediyoruz ve kendisini görmek istiyoruz. ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın Rusça baskısı yapılan Daha Adil Bir Dünya Mümkün isimli kitabı Türkiyenin Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar tarafından Rusya Federasyonu Müslümanları Dini İdaresi ve Rusya Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynutdine takdim edildi.

Failed to load the video

Ana Sayfaya Git