(Video) ABD, Türkiye'nin çabalarına teşekkür etti

Türkiye'nin Karadeniz Tahıl Girişimi'nin tekrar başlatılmasına yönelik çabalarına ABD'den bir teşekkür daha geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin oynadığı önemli role dikkat çekti.

Haberler 06.09.2023 - 15:31 Son Güncelleme : 06.09.2023 - 15:31

Rusyanın çekildiği Karadeniz Tahıl Girişiminin tekrar başlaması için çabalarını sürdüren Türkiyeye, ABD tarafından teşekkür gelmeye devam ediyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Patel, Rusyanın Karadeniz Tahıl Girişimini sonlandırma kararının dünya genelinde gıda güvensizliğiyle mücadele eden toplumlara zarar verdiğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğanın, Rusyanın Soçi şehrine ziyaretinde, Rusyayı anlaşmaya döndürmek için çaba sarf ettiğini kaydeden Patel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve NATO müttefikimiz Türkiyeye Karadeniz Tahıl Girişiminin tekrar başlatılması adına oynadığı önemli rol için teşekkür ediyoruz. diye konuştu.

Patel, halihazırda konuya ilişkin bir duyurusu bulunmadığını da söyleyerek, Tekrar Karadeniz Tahıl Girişiminin başlamasını istiyoruz, işe yaradığını görmüştük. dedi.

Failed to load the video

Ana Sayfaya Git