(Video) Azerbaycan, Fransa'nın Ermenistan'a silah göndermesini kınadı

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ayhan Hacızade, Fransa'nın Ermenistan'a silah göndermesine ilişkin, "Ermenistan ve Fransa'nın, bölgedeki silahlanma politikasına son vermesi, bu ülkelerin bölgede barış ve işbirliğinden başka alternatif olmadığını artık anlamaları gerektiğini" bildirdi.

Haberler 13.11.2023 - 10:15 Son Güncelleme : 13.11.2023 - 15:38

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ayhan Hacızade, Fransanın Ermenistana silah göndermesine ilişkin, Ermenistan ve Fransanın, bölgedeki silahlanma politikasına son vermesi, bu ülkelerin bölgede barış ve işbirliğinden başka alternatif olmadığını artık anlamaları gerektiğini bildirdi.

Hacızade, yaptığı yazılı açıklamada, Fransanın Ermenistana saldırı özelliğine sahip Bastion zırhlı personel taşıyıcı göndermesini kınıyoruz. ifadelerini kullandı.

Fransanın bu adımının bölgedeki durumu gerginleştireceğini belirten Hacızade, şunları kaydetti:

Ermenistan ve Fransa, bölgedeki silahlanma politikasına son vermelidir. Bu ülkelerin, bölgede barış ve işbirliğinden başka alternatif olmadığını artık anlamaları gerekiyor.

Hacızade, uluslararası topluma, Ermenistanı silahlandırmaktan kaçınma, bu tür gayrimeşru faaliyetleri durdurma ve kınama çağırısında bulundu.

Ekimde Fransa ile Ermenistan arasında silah satışı ve askeri yardım hususunda anlaşma imzalanmıştı.

Sosyal medya sitelerinde, Ermenistana Bastion zırhlı personel taşıyıcıların sevkine ilişkin görüntüler paylaşılmıştı.

Failed to load the video

Ana Sayfaya Git