(Video) Europol'ün terör raporu

Avrupa Birliği Polis Teşkilatı Europol'ün her yıl yayımladığı "Avrupa Birliği (AB) Terörizm Durumu ve Trendi 2023 Raporu"nda, terör örgütü PKK'nın, Avrupa'da propaganda için para toplamayı sürdürdüğü duyuruldu.

Haberler 15.06.2023 - 11:58 Son Güncelleme : 15.06.2023 - 11:59

Raporda, terör örgütü PKKnın, Avrupada çok aktif olduğu, idari, istihdam ve finansman amaçları için AB üyesi ülkeleri üs olarak kullandığı kaydedildi. Avrupada aşırı sol eğilimli kişilerin çatışma bölgelerinde terör örgütü PKKya katıldığı aktarılan raporda, terör örgütü saflarında savaştıktan sonra geri dönen bu kişilerin, AB üyesi ülkeler açısından tehdit oluşturduğu vurgulandı.

PKKnın, ABdeki aşırı sol örgütler ve anarşist gruplarla yakın ilişki içerisinde olduğu belirtilen raporda, bu ilişkiler kapsamında Suriyede YPG unsurlarının bulunduğu bölgelerde aşırı solcu ve anarşist gruplara silahlı eğitim verildiği ifade edildi. YPGnin Türkiye tarafından PKKnın uzantısı olarak kabul edildiği anlatılan raporda, terör örgütünün ABde topladığı paraları, Suriyede YPG militanlarını desteklemek için kullandığı vurgulandı. Raporda, PKKnın kampanya adını verdiği para toplama etkinlikleriyle AB topraklarında büyük miktarda fon elde ettiği bildirildi.

Failed to load the video

Ana Sayfaya Git