(Video) Tahıl Koridoru'nda en kritik rol Türkiye'de!

Rusya Devlet Başkanı Putin'in geçtiğimiz yılın Şubat ayında verdiği emir ile başlayan kanlı savaş can almaya devam ediyor.

Haberler 31.08.2023 - 14:45 Son Güncelleme : 31.08.2023 - 14:45

Ukraynanın aylardır beklenen taarruzunun başlaması ve çatışmanın Karadenize de sıçramasının ardından tansiyon zirve yaptı. Tahıl anlaşmasının uzatılmaması ise milyonlarca insanın temel gıdaya erişimine darbe vurdu. Karadenizdeki tahıl anlaşmasının yeniden devreye girebilmesi için masada pek çok plan var. ABD merkezli Wall Street Journalın Washingtonın alternatif bir rota belirlemek için Türkiye ile görüştüğünü yazmasının ardından Rusyanın planı da sızmıştı. Rusyanın da kendi alternatif planını oluşturduğu ve bu kapsamda Türkiye ile görüşmeler gerçekleştirdiği de sıkça dile getirilmişti.

Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklama ile plan resmen dünyaya ilan edildi. Moskova, plan kapsamında Rusyanın Katarın mali desteğiyle Türkiyeye indirimli fiyatla bir milyon ton tahıl göndereceğini, bu tahılın Türkiyede işlenerek en çok ihtiyaç sahibi ülkelere gönderileceğini duyurdu. Aynı açıklamada Lavrov ve Türk mevkidaşı Hakan Fidanın yapacakları görüşmede konuyu masaya yatıracakları bilgisine de yer verildi.

Failed to load the video

Ana Sayfaya Git