Yahudi yerleşimciler, 13 gün sonra Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi

Mescid-i Aksa'nın doğu kısmında yer alan Rahmet Kapısı Mescidi, Yahudi yerleşimcilerin baskınına maruz kalırken, İsrail polisi mescidin elektrik tesisatını söktü.

Haberler 25.04.2023 - 11:12 Son Güncelleme : 25.04.2023 - 11:13

İsrail güçlerinin koruması altındaki bir grup fanatik Yahudi yerleşimci 13 gün sonra işgal altındaki Doğu Kudüste bulunan Mescid-i Aksaya baskın düzenledi.

Kudüs İslami Vakıflar İdaresinden konuya dair yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, sabah saatlerinde bir grup Yahudi yerleşimcinin Mescid-i Aksanın doğu kısmında yer alan Rahmet Kapısı Mescidine baskın düzenlediği belirtildi.

Rahmet Kapısı Mescidindeki elektrik tesisatının nefret ifade edecek şekilde İsrail polisi tarafından söküldüğü aktarılan açıklamada, İsrail polisinin Mescid-i Aksa ve özellikle Rahmet Kapısı Mescidine yönelik ihlalleri ve saldırıları Allahın izniyle amacına ulaşamayacak. ifadelerine yer verildi.

Yahudi yerleşimciler son olarak 10 Nisanda Mescid-i Aksaya baskın düzenlemişti.

Ne olmuştu?

Fanatik Yahudiler, 5-13 Nisandaki Hamursuz Bayramı sırasında Aksaya sıklıkla baskınlar düzenlerken, Filistinliler de ramazan ayında Müslümanlara Mescid-i Aksada itikaf çağrısında bulunmuştu.

İsrailin Mescid-i Aksa baskınıyla bölgede 4 Nisanda başlayan gerilim, 7 Nisan Cuma gecesinin ilk saatlerinde İsrailin Gazze ve Lübnana yönelik saldırılarıyla tırmanmıştı. Buna karşılık Gazzeden de İsrail yönüne roketler fırlatılmıştı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 11 Nisanda fanatik Yahudilerin işgal altındaki Doğu Kudüste bulunan Mescid-i Aksaya yönelik baskınlarını ramazan ayının sonuna kadar durdurma kararı almıştı.

Yahudi yerleşimciler, İsrail polisi koruması altında Mescid-i Aksaya sık sık baskınlar düzenliyor.

Ana Sayfaya Git