Yahudi yerleşimciler Kudüs'te Filistinli ailenin evine el koydu

İsrail polisi korumasındaki Yahudi yerleşimciler, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde yaşayan Filistinli Halebi ailesinin evini zorla ellerinden aldı.

Haberler 06.03.2019 - 11:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

KUDÜS srail polisinin elik ettii Yahudi yerleimciler, igal altndaki Dou Kudüsün Eski ehir bölgesinde bir Filistinlinin evine el koydu.

Yahudi yerleimciler, Dou Kudüsün Eski ehir bölgesinde Mescid-i Aksaya çkan Akabet Dervi Sokanda bulunan Halebi ailesine ait evi zorla sahiplerinin elinden ald.

Bölgeye gelen Yahudi yerleimcilere tepki gösteren Filistinliler ile yerleimcileri koruyan srail polisi arasnda arbede çkt.

Alanda toplanan Filistinlileri datmak için göz yaartc gaz kullanan srail polisi, bir Filistinliyi de gözaltna ald.

srail polisinden ya da yerleimcilere ait derneklerden olayla ilgili açklama yaplmad.

srail polisi, yaklak iki hafta önce de Eski ehir bölgesinde yaayan Filistinli Ebu Asab ailesini, evlerini Yahudi yerleimcilere teslim etmek üzere zorla evlerinden çkarmt.

srail, Gaiplik Yasasyla ya da gayrimenkullerin Yahudi sahipleri olduu iddiasyla Filistinli aileleri evlerinden çkmaya zorluyor.

Yahudi yerleimcilere ait dernekler de 1967den bu yana igal altndaki Dou Kudüste Filistinlilere ait onlarca evi zorla istila etti.

Ayrca, Yahudilere 1948 öncesinde Dou Kudüsteki emlaklarna geri dönü hakk tanyan srail kanunlar, Filistinlilere ise ne 1948 öncesi ne de 1967 sonras el konulan mülklerine geri dönü hakk tanyor.

Ana Sayfaya Git