Yaptırımlar ekonomik savaş ilanı

Rusya Başbakanı Dimitry Medvedev, ABD'nin Rusya'ya yönelik yaptırımlarını sertleştirmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Medvedev, ABD yaptırımlarının ekonomik savaş ilanı olduğunu söyledi.

Haberler 11.08.2018 - 09:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Rusya Babakan Dmitri Medvedev, Rusya kart yaptrmlarn sertletirilmesini ekonomik sava ilan olarak deerlendirilebileceini bildirdi.

Medvedev Kronotsk Devlet Rezerv Alan yetkilileriyle yapt görümede, Buna ekonomik, siyasi ve gerekli olmas halinde dier metodlarla tepki göstermek gerekecek. Bizim Amerikal dostlarmz bunu anlamak zorunda ifadesini kulland.

Medvedev, yaptrmlarn döviz kuru dahil olmak üzere ülkenin ekonomisini etkilediini belirtti.

YAPTIRIM BASKISIYLA YÜZ YIL

Babakan yaptrmlarn daha önce de birçok kez uygulandn hatrlatarak, Bizim ülkemiz son yüz ylda daimi yaptrm basks koullarnda devam etti. Bu ne için yaplyor? Rusyay uluslararas alandaki güçlü rakipler arasndan çkarmak için yaplyor dedi.

Medvedev, Rusyann 20. yüzyln banda iyi gelitiini ve Sovyetler zamannn tüm zorluklarna ramen büyük geliim dönemlerinin olduunu ve bunun bata ABD ile müttefiklerinin houna gitmediini belirterek, imdi de hiçbir ey deimedi. Kötü niyetli ekonomik rekabete ABDnin kendi svlatrlm doalgazn satmak için Rus doalgaznn Avrupaya sevkiyatna getirmeye çalt kstlamalar gösterebilirim. Benzer önlemleri çine kar da kullanyorlar. Bu çinlilerin houna gitmiyor, bu kimsenin houna gitmiyor ve bizim görevimiz tüm bu önlemlere kar durmak dedi.

Ana Sayfaya Git