Yaralılar Türkiye'ye geliyor

SURİYE'nin Halep kentindeki kuşatmanın kaldırılmasının ardından dün başlayan sivillerin güvenli bölgelere naklinde, 50 ağır yaralı Türkiye'ye nakledildi.

Haberler 17.12.2016 - 08:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Halepten tahliye edilen ar yaral Suriyeliler, Hatayn Reyhanl lçesindeki Cilvegözü Snr Kapsnda bekleyen ambulanslarla kentteki çeitli hastanelere kaldrld. Reyhanl ve Antakya Devlet Hastaneleri ile Mustafa Kemal Üniversitesi Salk Uygulama ve Aratrma Hastanesinde yarallarn tedavisi sürerken, yeni yarallarn getirilmesi ihtimaline karn hastanelerde ek önlemler de alnd. Cilvegözü Snr Kapsnda da 25 ambulans sürekli hazr bekletiliyor.

TAHLYELER 25 GÜN SÜREBLR

Snr kapsnda açklama yapan nsan Hak ve Hürriyetleri (HH) nsani Yardm Vakf Bakan Bülent Yldrm, bu sabah yapt açklamada bütün yurttan dlipteki kamplara yardm geldiini belirterek u bilgileri verdi:

imdiye kadar bin 500den fazla yardm TIR organize edildi, yardm topland. Türkiyenin her tarafnda bir yardm seferberlii olutu. HH olarak gelen yarallarn ve mültecilerin geçilerinde gözlemci kurulu olarak görev yapyoruz. Mültecileri ve yarallar kapda da HH olarak karlyoruz. Bunlarn kaytlar tutuluyor ve Birlemi Milletlere (BM) bunlar bildiriliyor. çeride 85 bin civarnda bir insan geçii söz konusu olacak. u ana kadar çok az tahliye edildi. 20-25 gün de sürebilir bu.

TAHLYE OTOBÜSLER YETMYOR

çünkü içerideki tahsis edilen otobüs says az, bunun biraz daha çoaltlmas için arabulucu ülkelerden yardm istedik. Türkiye üzerine düeni yapt. Türkiyenin Rusya ile olan görümesi sonuç verdi ve imdi insanlar dar çkarlmaya baland. çeride çadr kentler oluturuluyor. u anda altyaps yaplyor. AFAD, Kzlay ve HH ibirlii ile bu çadrkentler kuruluyor. Türkiye için gerçekten çok önemli bir adm. çünkü ilk defa devlet ve sivil toplum kuruluu arazi de bu kadar net bir insani yardm operasyonunu da gerçekletirmi oluyor. nallah bu akam gelen insanlar yarna kadar burada bekleyecekler. Yarn da burada bir program olacak. 20 bine yakn insann buraya gelmesini öngörüyoruz. çünkü alan o kadar insan ancak alabilir. Tahliyeler bitene kadar insani nöbet tutacaz.

KIZILAY NÖBETTE

Tahliyeleri izlemek üzere Cilvegözü ile dlip arasnda sürekli mekik dokuyan Kzlay Genel Bakan Dr. Kerem Knk, bu sabah yapt ilk açklamada ilk tahliye konvoylar ile 5 bin dolaynda kiinin güvenli bölgelere nakledildiini, kadn,çocuk ve hastalara öncelik verildiini, 500 dolayndaki yaralnn Afrin yaknndaki sahra hastanesine nakledilip, ar olanlarn Türkiyeye getirildiini açklad.

Ana Sayfaya Git