Yaralıları getirecek!

Başkent Mogadişu'da güvenlik noktasında bomba yüklü araçla düzenlenen saldırı sonucu hayatını kaybeden 2 Türk'ün cenazesi ile yaralananlardan 16'sını tedavi için Türkiye'ye getirecek uçak havalandı.

Haberler 29.12.2019 - 23:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Somalinin bakenti Mogadiuda güvenlik noktasnda bomba yüklü araçla düzenlenen terör saldrsnda yaamn yitiren 2 Türkün cenazesi ile yaralananlardan 16sn tedavi için Türkiyeye getirecek uçak havaland.

Aden Adde Uluslararas Havalimanndan TS 15.00te havalanan Türk Hava Kuvvetlerine ait A400M tipi askeri nakliye uçan, Somali Cumhurbakan Muhammed Abdullah Muhammed, Türkiyenin Mogadiu Büyükelçisi Dr. Mehmet Ylmaz, Diyanet leri Bakanl Din Hizmetleri Müaviri Ouz Ylmaz, Somali Türk Görev Kuvveti Komutanlndan askeri yetkililer ile öteki ilgililer uurlad.

Türkiyeye getirilecek 2 Türk vatandana ait cenazeler, ailelerine teslim edilecek. Saldrda yaralananlar arasnda yer alan 16 kii de Türkiyedeki hastanelerde tedavi altna alnacak.

Türkiye Cumhuriyeti Salk Bakanl, çok sayda kiinin hayatn kaybettii saldrnn ardndan yarallarn tedavisine destek vermek amacyla harekete geçmi, bu kapsamda Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve cerrahi personelden oluan 20 kiilik ekip dün Somaliye gönderilmiti.

Ana Sayfaya Git