Yaşıyoruz ya şükrediyoruz

Halep'ten kaçarak teröristlerden temizlenen Türkiye sınırındaki güvenli bölgelere gelen Suriyeliler, sivil toplum kuruluşlarının desteği ve kendi imkanlarıyla kurdukları çadırlarda zor koşullarda da olsa bombardımansız, huzurlu günlere uyanmanın mutluluğunu yaşıyor.

Haberler 02.01.2017 - 09:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Frat Kalkan Harekat kapsamnda DEAten arndrlan Cerablusa yakn bo arazide kurulan çadrlarda yaayan Halepliler, Türkiyeden gelen yardmlarla hayatlarn devam ettirmeye çalyor.

Souk k günlerinde altyaps, elektrii ve suyu olmayan bölgelere kurulan derme çatma çadrlarda kalan Suriyeliler, çevreden topladklar odun ve atklar yakarak snyor. çadrlarda aileleriyle kalan çocuklar, çamurlu yollarda yaln ayak oynayp zaman geçiriyor.

Ülkelerinde mülteci konumuna düen ama her eye ramen hayatta kaldklar için ükreden Suriyeliler, artlarnn ksa sürede iyileeceine inanyor.

Yaklak bir ay önce bombardmanda kaçarak, ailesi ve çok sayda yaknyla bölgeye gelip kendi imkanlaryla yaptklar derme çatma çadrda kalan Abdülaziz Mezin, AA muhabirine yapt açklamada, yaklak 20 gün önce bölgeye geldiklerini belirtti.

Hayatta kaldklar için mutlu olduklarn dile getiren Mezin, öyle devam etti:

Havalar souk, sürekli yamur yayor, çadrlarmza su girdi. çocuklar geceleri üüyor, elektrik yok. Buras güvenli bölge olduu için binlerce insan buraya akn etti dolaysyla yardmlar yetmiyor. Tüm bunlara ramen naslsnz derseniz, çok iyiyiz çünkü onca bombardmana ramen hayatta olduumuz için ükrediyoruz. Daha nasl ikayet edebiliriz? nallah bu zor günler biter ve tüm Suriye özgürlüüne kavuur.

- Hayattayz ya elbette bugünler de geçer

Fattuma el-Ubeyd de Halepe yakn köylerinin uçak bombardmannda yerle bir olduunu belirterek, bu nedenle birçok tandyla güvenli bölgeye göç ettiklerini söyledi.

Burada yardmlarla hayata tutunduklarn anlatan Ubeyd, Souk havalar nedeniyle zorluk çekiyoruz, özellikle çocuklar çok üüyor. Suriyenin birçok yerinden insanlar güvenli olduu için buraya akn ediyor. u anda çevremizde yüzlerce aile var. nsan says çok olduundan yardmlar da yetmiyor ama her eye ramen, ailemizle birlikte hayattayz ya elbette bugünler de geçer. Yava yava ilerin yoluna gireceine ve skntlarmzn sona ereceine inanyoruz. diye konutu.

Suriyenin kuzeyindeki El Bab ilçesinden gelen Mahmut Ebu Gazi ise terör örgütü DEAten kaçabildikleri için mutlu olduklarn söyledi.

Frat Kalkan Harekat kapsamnda Cerablus ve çevresinin DEAten temizlendiini anmsatan Gazi, nallah El Bab da bir an önce teröristlerden temizlenir. lçemiz temizlendii takdirde hemen geri döneceiz. Orada evlerimiz var ama biz onlar yüzünden k çadrda geçiriyoruz. dedi.

Ana Sayfaya Git