Yemen'de çatışma: En az 40 ölü

Yemen'in güneyindeki Taiz kentinde son 24 saat içinde yaşanan çatışmalarda Husiler ve devrik cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlılarından yaklaşık 40 kişinin öldüğü, hükümete bağlı Ordu güçlerinden ise 7 askerin yaralandığı belirtildi.

Haberler 05.11.2017 - 11:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Taizdeki Ordu Komutanl Sözcü Yardmcs Albay Abdulbasit el-Bahr, AA muhabirine yapt açklamada, Husiler ve Salih yanllarnn son 24 saat içinde Taizin çeitli bölgelerinde orduya ait mevzilere saldrlar düzenlediini, ordu güçlerinin de bu saldrlara karlk verdiini belirtti.

Husiler ile Salih yanllarnn, idari olarak Lahice bal olan Taize snr konumdaki El-Mukatara ilçesindeki askeri mevzilere de saldrdn aktaran Bahr, Taizin tek ana giriini kapatmakta baarl olamayan Husilerin son saldrlarla iki kent arasndaki yolu kapatmak ve Adene giden balanty kesmek istediini ifade etti.

Bahr, söz konusu saldr ve ardndan çkan çatmalarda Husiler ve Salih yanllarndan yaklak 40 kiinin öldüünü ve onlarca kiinin yaralandn belirtirken, ordu güçlerinden de 7 askerin yaralandn kaydetti.

Bahr ayrca yarallardan bazlarnn durumunun ar olduunu söyledi.

Uzun süredir siyasi istikrarszln yaand Yemende meru yönetime darbe yapan Husiler ve onlara destek olan Salih yanllar, Eylül 2014ten bu yana bakent Sana ve baz bölgelerin denetimini elinde tutuyor. Suudi arabistan öncülüündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015ten beri Yemen hükümetine destek veriyor.

Ana Sayfaya Git