Yemen'de düzenlenen bombalı saldırıda 2 asker öldü

Yemen'in güneyindeki Ebyen ilinde patlayıcı düzeneğin infilak etmesi sonucu Birleşik Arap Emirliklerinin (BAE) desteklediği Güney Geçiş Konseyi (GGK) güçlerine bağlı 2 asker öldü, 5 asker yaralandı.

Haberler 05.08.2023 - 19:16 Son Güncelleme : 05.08.2023 - 20:15

GGK askeri kaynaklarından alınan bilgiye göre, Ebyenin Mudiye ilçesinin batı girişinde GGKnin 3. Tugayına ait askeri aracın geçişi sırasında patlayıcı düzenek infilak etti.

Patlamada araçta bulunan 2 asker öldü, 5 asker yaralandı.

Şu ana kadar patlamanın sorumluluğunu üstlenen olmadı.

Ebyen, birkaç aydan bu yana çoğunlukla askeri araçların ve kontrol noktalarının hedef alındığı saldırılara ve patlamalara sahne oluyor.

Yemende peşi sıra gelen hükümetlerin, güney vilayetlerini, siyasi ve ekonomik açıdan ayrımcılığa tabi tuttuğunu öne süren ve ülkenin güneyinin kuzeyden ayrılmasını talep eden GGK, güneydeki Aden, Şebve, Sokotra ile Ebyen ilinin büyük bir bölümünü kontrolü altında tutuyor.

Yemendeki iç savaş

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemende Husiler ile hükümete bağlı güçler arasında çatışmalar yaşanıyor.

Husiler, Eylül 2014ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulundururken, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015ten bu yana Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

Yaklaşık 9 yıldır iç savaşa sahne olan Yemendeki krize kapsamlı bir siyasi çözüm bulunması için yürütülen bölgesel ve uluslararası çabalar yoğun şekilde devam ediyor.

Ana Sayfaya Git