Yemen'de saldırı: 2 bebek öldü, 2 bebek yaralı

Marib'in batısındaki Sırvah ilçesinde yer alan Heylan Dağı'nda konuşlanan ve Husilerden oldukları düşünülen militanlar, kentin doğusundaki havaalanı bölgesinde sivillerin bulunduğu bir alana katyuşa füzesi fırlattı. Saldırıda 2 bebek yaşamını yitirdi, 2 bebek de yaralandı.

Haberler 13.08.2018 - 08:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yemenin dousundaki Marib ilinde, Husiler tarafndan düzenlendii düünülen füze saldrsnda 2 bebek öldü, 2 bebek yaraland.

Emniyet kaynaklarndan alnan bilgiye göre, Maribin batsndaki Srvah ilçesinde yer alan Heylan Danda konulanan ve Husilerden olduklar düünülen militanlar, kentin dousundaki havaalan bölgesinde sivillerin bulunduu bir alana katyua füzesi ile saldr düzenledi.

Hastane kaynaklar da saldr sonras hastaneye 1 ila 1,5 yalarnda yaral 4 bebein getirildiini, bebeklerden 2sinin yaplan müdahaleye ramen kurtarlamadn, dier 2sinin ise tedavilerine devam edildiini belirtti.

Husiler, Srvah ilçesinde, Maribin batsna bakan Heylan Dann kontrolünü elinde bulunduruyor. Silahl militanlar bu bölgeden sk sk sivil yerleim yerlerine ve askeri alanlara saldrlar düzenliyor.

Uzun süredir siyasi istikrarszln yaand Yemende meru yönetime darbe yapan Husiler, Eylül 2014ten bu yana bakent Sana ve baz bölgelerin denetimini elinde tutuyor.

Suudi Arabistan öncülüündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015ten bu yana Yemen hükümetine destek veriyor.

Ana Sayfaya Git