Yemenliler'den protesto

Binlerce Yemenli, İran'ın desteklediği Husilerin kontrolündeki başkent Sana'da düzenledikleri protestoda, İsrail'in Gazze Şeridi'nde işlemeyi sürdürdüğü "suçlarını" kınadı.

Haberler 18.11.2023 - 22:06 Son Güncelleme : 19.11.2023 - 14:05

Husilerin çağrısı üzerine, Filistin bayraklarının yanı sıra İsrailin Gazze Şeridinde öldürdüğü bazı sivillerin fotoğraflarını taşıyan binlerce kişi başkent Sananın merkezindeki 60. Caddede toplandı.

İsrailin Gazze Şeridinde işlemeyi sürdürdüğü suçlarını kınayan göstericiler ayrıca İsrail ve Amerikan ürünlerini boykot etmeye çağıran pankartlar da taşıdı.

Bu arada Husilere bağlı ajans SABAnın haberine göre, gösteride yayınlanan bildiride, Arap ve İslam ülkelerinin halklarına, işgal altındaki Filistinde İsraile karşı mücadele veren mücahitleri desteklemeleri çağrısında bulunuldu.

Açıklamada ayrıca, İsrailin Filistinlilere karşı sürdürdüğü cinayet ve suçlar ile hastanelerde prematüre bebeklerin ve yeni doğan bebeklerin ölmesine yol açacak şekilde çocukları ve kadınları hedef alması kınandı.

İsrailin Gazzeyi işgalinde son durum

Hamasın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrailin Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken İsrail ordusu da Gazze Şeridine yoğun hava bombardımanı başlattı.

İsrailde 7 Ekimdeki saldırılarda 310dan fazlası asker olmak üzere 1200 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 kişinin de yaralandığı duyuruldu.

İsrail ordusuna göre, 7 Ekimden bu yana 57si Gazze içerisindeki çatışmalarda 6sı da Lübnan sınırında olmak üzere 378 İsrail askeri öldürüldü.

İsraile göre, Kassam Tugaylarının elinde 239 İsrailli esir bulunuyor.

Gazzedeki hükümete göre, 7 Ekimden bu yana İsrail saldırılarında Gazze Şeridinde en az 5 bini çocuk ve 3 bin 300ü kadın olmak üzere 12 bin 300 kişi öldürüldü.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüste de 7 Ekimden bu yana İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 212 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ordusu, Gazzede on binlerce yaralı ile sivilin sığındığı onlarca hastaneyi zorla tahliye ettirmek için yerleşkelerini ya da ana binalarını vurdu. İşgal sırasında bazı hastaneleri bastı. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekimden bu yana sınırda yaşanan çatışmalarda 76 Hizbullah mensubu ve 6 İsrail askeri öldü.

Ana Sayfaya Git