"Yeni bir DEAŞ oluşmaya başladı"

Eski Irak Başbakanı ve Vataniyye Koalisyonu lideri İyad Allavi, ülkenin kaos yaşadığını, bölge ve dünyanın da daha fazla bölündüğünü belirterek, "Yeni bir DEAŞ oluşmaya ve net şekilde görünmeye başladı." dedi.

Haberler 25.02.2019 - 10:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Allavi, bakent Badatta düzenledii basn toplantsnda, siyasi rejimin reformu ve devlet kurumunun yeniden inas sloganyla Irak Tribünü adl yeni bir siyasi oluum kurduklarn açklad.

Oluumda Irak siyasetinde önemli görevler üstlenen kiilerin bulunduunu ifade eden Allavi, Bu kiiler, ait olduklar mezhep, rk ya da aireti deil, kendilerini temsil edecek. diye konutu.

Allavi, ilan ettii yeni oluumun, seçimlere katlacak siyasi parti niteliinde olmadn bildirdi.

- Yeni bir DEA uyars

DEAn ülkede sivillere ve güvenlik güçlerine yönelik son dönemde artan saldrlarna deinen Allavi, u ifadeleri kulland:

Irak, bir kaos yayor. Bölge ve dünya da daha fazla bölünmü durumda. Irak ve bölgedeki siyasi süreç, bu bölünmeye kucak açm vaziyette. Bölge daha fazla ykm ve gerginlie sahne olacak. Öncekilerden daha riskli olan üçüncü nesil terör tehdidi söz konusu. Bölgemizdeki siyasi atmosfer, mezhepçilik ve dlamaya dayanarak terörü bertaraf etmek yerine kucaklar durumda. Bunu Libya, Yemen ve Suriyede görüyoruz. Yeni bir DEA olumaya ve net ekilde görünmeye balad.

Allavi liderliindeki Vataniyye Koalisyonu, Mays 2018deki genel seçimlerde 329 sandalyenin bulunduu Irak Meclisine 21 milletvekili gönderebilmiti.

Ana Sayfaya Git