"Yeni Zelanda’da şehit oldu, ateşi Filistin’e düştü"

Yeni Zelanda'daki terörist saldırıda şehit olan Yeni Zelanda Futsal Milli Takımı Kalecisi Filistinli mühendis Ata Muhammed İleyyan için işgal altındaki Doğu Kudüs'te taziye çadırı kuruldu.

Haberler 20.03.2019 - 09:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeni Zelandada iki camiye düzenlenen terör saldrsnda ehit olan Filistinli mühendis Ata Muhammed leyyan için igal altndaki Dou Kudüste taziye çadr kuruldu.

Babasyla Yeni Zelandann Christchurch kentindeki Nur Camisine cuma namazn klmak için giden 33 yandaki Filistinli leyyan, terör saldrsnda ehit olurken babas Muhammed leyyan ar yaraland.

Ata leyyann ehadet haberi, bata Filistin olmak üzere Ürdün ve Kuveytteki leyyan airetinin mensuplarn yasa bodu. Yazlm mühendisi leyyan için Filistin, Ürdün ve Kuveytte ayr ayr taziye çadrlar kuruldu.

gal altndaki Dou Kudüsün banliyölerinden Ayrm Duvarnn ardnda kalan Ebu Dis Mahallesinde leyyan için kurulan taziye çadrn onlarca Filistinli ziyaret etti.

AA muhabirine yaadklar acy anlatan ehit Filistinlinin babasnn kuzeni brahim leyyan, yeeninin ayn zamanda Yeni Zelanda Futsal Milli Takmnn kaleciliini de yaptn belirterek, ehadet haberinin FIFA tarafndan da dorulandn ve taziye mesaj yaynlandn söyledi.

Amca leyyan, ibadet eden Müslümanlar hedef alan terörist saldry knadklarn vurgulayarak, yeeni için Yeni Zelandada ehit oldu, atei Filistine dütü. ifadelerini kulland.

Yeeninin güzel ahlaka sahip olduunu dile getiren amca leyyan, Filistinli ehidin geride 2 yanda bir kz çocuu ve gözü yal bir e braktn ifade etti.

- Yaral baba olunun ehadetinden henüz haberdar deil

Amca leyyan, yeeninin ailesinin Kudüsün srail tarafndan igalinden ksa bir süre önce Kuveyte yerletiini, oradan Ürdüne ve daha sonra eitim amacyla Amerikaya yerletiini belirtti.

Terör saldrsnda ar yaralanan baba Muhammedin de uzun süre ABDdeki üniversitelerde öretim üyelii yaptn hatrlatan amca, Oturumu ABD makamlarnca iptal edilince kuzenim, önce Ürdüne ksa süre sonra da ailesini yanna alarak Yeni Zelandaya göç etti. dedi.

Baba leyyann kimya profesörü ve Nur Camisinin kurucusu olduuna dikkati çeken amca leyyan, baba Muhammed leyyann olunun ehadetinden henüz haberdar olmadn söyledi.

brahim leyyan, terörist saldrnn korkunç olduunu ve internet üzerinden dorudan insanlara canl yaynla tanmasnn insanla smadn vurgulayarak, yeeni ile amcaolunun ehit ve yaral olduu haberini önce sosyal medyadan örendiklerini, daha sonra da aile fertleriyle yaptklar görümeyle örendiklerini kaydetti.

Ana Sayfaya Git