"Yenikapı mitingi" Pensilvanya'da canlı yayınlandı

ABD'de yaşayan Türkler, FETÖ elebaşı Gülen'in ikamet ettiği kompleksin önünde kurulu dev ekrandan Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ni izleyip, Türkiye'ye destek verdi.

Haberler 09.08.2016 - 09:42 Son Güncelleme : 09.08.2016 - 09:42

FETÖ üyelerinin, mitingdeki konuşmaların duyulmasını engellemek için kompleks ve civar evlerin bahçelerinde yüksek desibelli çim biçme makinaları çalıştırdıkları görüldü.

ABDde yaşayan Türkler, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülenin yaşadığı Pensilvanyada kurulu dev ekrandan, Demokrasi ve Şehitler Mitingini izleyip Türkiyeye destek verdi.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde İstanbul Yenikapı Miting Alanında düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi, FETÖ elebaşı Gülenin yaşadığı Pensilvanyanın Saylorsburg kasabasında canlı yayınlandı.

ABDnin değişik eyaletlerinden gelen Türkler, Demokrasi ve Şehitler Mitingine destek vermek amacıyla Gülenin Pocono dağı eteğindeki kompleksinin önünde toplandı. Türk vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ve pankartlarla FETÖ karşıtı sloganlar attı.

çim biçme makinalarını çalıştırdılar

FETÖ üyelerinin, mitingde konuşan liderlerin sesini bastırmak için Gülenin kompleksinde ve etraftaki bazı evlerin bahçelerinde yüksek desibelli çim biçme makinaları çalıştırdıkları görüldü. Söz konusu makinaların, mitingin sesini bastıramadığı dikkati çekti.

FETÖ elemanları ayrıca, mitinge gelen Türkler araçlarını park edemesinler diye bölgedeki tüm park alanlarının önüne şerit çektiği gözlendi.

Ana Sayfaya Git