Yine siviler hedef alındı

Suriye'de Esed rejiminin kuşatmasındaki Doğu Guta'da 4'ü çocuk 20 sivil rejimin hava ve topçu saldırılarında hayatını kaybetti.

Haberler 27.11.2017 - 09:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bear Esed rejiminin Suriyenin bakenti amda Dou Guta bölgesindeki yerleim yerlerine düzenledii saldrlarda ilk belirlemelere göre 20 sivil yaamn yitirdi.

amdaki AA muhabirlerinin bildirdiine göre, Esed rejimi gerginlii azaltma bölgeleri içinde yer alan Dou Gutann Duma ve Haresta ilçeleri ile Misraba, Medyere ve Ayn Terma beldelerine sabah saatlerinden itibaren yaplan youn hava ve topçu saldrlarnda 4ü çocuk 20 sivil hayatn kaybetti.

Yine sivillere saldrd

Dou Gutadaki AA muhabirinin hastane ve sivil savunma kaynaklarndan edindii bilgiye göre, rejimin Misraba beldesine düzenledii hava saldrsnda ilk belirlemelere göre 3ü çocuk 13 sivil öldü.

Medyere beldesine düzenlen hava saldrnda ilk belirlemere göre biri çocuk 5 sivil yaamn yitirirken Duma ilçesindeki topçu saldrlarnda u ana kadar en az 2 sivil hayatn kaybetti.

çok sayda yaral, bölgedeki hastanelere kaldrlrken ölü saysnn artmasndan endie ediliyor.

Olay yerine intikal eden sivil savunma (Beyaz Baretliler) ekipleri arama ve kurtarma çalamalarn sürdürüyor.

- Son iki haftada ölü says 100ü geçti

Rejimin Dou Guta ilçe ve beldelerine 14 Kasmdan itibaren younlatrd saldrlarda ölen sivil says 100ü at.

5 yldr kuatma altndaki Dou Guta, Astana anlamalar çerçevesinde gerginlii azaltma bölgesi ilan edilmiti.

Rejimin garantörü Rusya, 22 Temmuzda atekesin yürürlüe girdiini duyurmutu ancak buna ramen Esed rejiminin saldrlar aralksz sürüyor.

Ana Sayfaya Git