Çavuşoğlu'ndan Astana açıklaması: YPG, Astana'da yer almayacak, izin vermeyiz

DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Astana süreciyle ilgili "ABD'nin katılması konusunda Rusya ile hemfikiriz.

Haberler 18.01.2017 - 09:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

YPG kesinlikle Astanada yer almayacak. Bir terör örgütünün müzakere masasnda olmasn kabul edemeyiz. Buna da izin vermeyiz. Terör örgütü masada olamaz dedi.

Dileri Bakan çavuolu, Ankarada Yüksek Öretim Kurulu (YÖK) Bakanlnda yaplan toplantya katld. Basn mensuplarnn gündeme ilikin sorularn yantlayan Bakan çavuolu, 20 Ocakta katlaca ABDnin yeni Bakan Donald Trumpn yemin töreniyle ilgili Henüz yeni seçilen bakan ve ekibi görevi devralmad. 20sinde devralacaklar. Yemin töreni dahil birçok etkinlikler var. Bir organizasyon komitesi kurmular. Bu organizasyon komitesi bizi birçok etkinlie katlmamz için davet etti. Yemin töreninin hangi ksmna katlacaz, onu gittiimiz zaman göreceiz. Katlacamz toplantlarda, görevi devralacak, yeni yönetimde yer alacak seçilmi bakann yakn ekibi de olacak. Buralarda kendileriyle de görüme imkanmz olacak. Henüz görevi devralmadklar için ikili görümeler yapmak mevcut yönetime kar doru olmaz. Önümüzdeki süreçte nasl hareket edeceiz, ne yapacaz, nasl görüeceiz; bunlar yeni göreve gelecek dostlarmzla ele alma frsat bulacaz. Böyle bir davet aldk, katlyoruz diye konutu.

MUHALEFETN ATEKESE UYMASI çN GEREKL TELKNLERDE BULUNUYORUZ

Astana süreci ve ABDnin Astana görümelerine katlm durumuyla ilgili kendisine yöneltilen soruyu yantlayan çavuolu, Astanay 23ünde gerçekletirmek istiyoruz. 23 öncesi de uzmanlar yine bir araya gelecek. Türkiye, Rusya, ran bir araya gelecek. Maalesef halen rejim ve baz gruplar tarafndan ihlallerin olduunu görüyoruz. Hava saldrlar da yer yer oluyor. Dünkü telefon görümemizde dostum Lavrova da bunu tekrar hatrlattm. Siz de garantör üzerinize düeni yapn. Özellikle rejimin imzalad mutabakat belgesinin garantörü Rusya. Herkes üzerine düeni yapsn. Biz de üzerimize düeni yapyoruz. Muhalefetin atekese uymas için gerekli telkinlerde bulunuyoruz dedi.

ABDNN KATILMASI KONUSUNDA RUSYA LE HEMFKRZ

YPGnin Astana görümelerinde kesinlikle yer almayacan vurgulayan Bakan çavuolu, öyle konutu:

Önümüzdeki süreçte Astanann gerçeklemesi için gerekli hazrlk çalmalarn sürdürüyoruz. ABDnin katlmas konusunda biz hemfikiriz Rusya ile o konuda bir sknt yok. u anda BMnin, Türkiyenin, Rusyann, rann ve ABDnin katlmas kesin gibi. Bu ülkelere davet gidecek. Dier taraftan YPG kesinlikle Astanada yer almayacak. Bir terör örgütünün müzakere masasnda olmasn kabul edemeyiz. Buna da izin vermeyiz. Bu konudaki hassasiyetimizi dostumuz Rusya da çok iyi biliyor. Böyle bir srarlar da yok. Terör örgütleri müzakere yapamaz. Teröre devam eden gruplarn sistemin içinde yer almas mümkün deil. Tam tersine terör örgütlerini bizim yok etmemiz lazm. Böyle bir terör örgütü masada olamaz

RENA SALDIRGANI AçIKLAMASI: TERÖRST CANLI YAKALADILAR K SALDIRININ ARKASINDA NE VAR, ÖRENEBLELM

Reina saldrgannn yakalanmasyla ilgili Dileri Bakan çavuolu, u açklamalarda bulundu: Bu konu tüm boyutlaryla beraber çileri Bakanlmz, istihbaratmz, ilgili kurumlarmzn i birlii çerçevesinde inceleniyor. Takip ediliyor. Bu terörist, 39 kiiyi katleden terörist yakaland. Elbette buradan elde edilecek bilgiler vardr. Tüm bu konulardaki açklamalar çileri Bakanmz Süleyman Soylu olmak üzere bata ilgili kurumlarmz yapar. Emniyetimiz, istihbaratmz yapar. Dolaysyla brakalm, çalmalar tamamlansn. Arkadalarmz kamuoyunu bilgilendirsin. Ben özellikle bata çok deerli çileri Bakanmz Süleyman Soyluyu ve emniyet tekilatmz, istihbaratmz bir kere daha tebrik ediyorum. Titiz bir çalma yürüttüler. Teröristi özellikle canl yakaladlar ki saldrnn arkasnda ne var, bunu daha iyi örenebilelim

Ana Sayfaya Git