YPG Menbiç'ten de mi çekiliyor?

ABD ordusunun IŞİD karşıtı koalisyon sözcüsü YPG'nin Fırat'ın doğusuna çekilmesinin sebebini, "Rakka'nın kurtarılmasına" hazırlık olarak duyurdu. Bu arada YPG'nin Menbiç'ten de çekildiği iddia edildi.

Haberler 26.08.2016 - 08:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PYD Dış İlişkiler Temsilcisi Zuhat Kobani Menbiçin askeri güçlere teslim edildiğini açıklarken, YPGden yapılan açıklamada da kentin kontrolünün askeri yetkililere bırakıldığı ve kendi güçlerinin üslerine çekildiği ifade edildi.

YPGnin önceki gan yaptığı Fıratın doğusuna çekilinmeyeceği açıklamasının ardından, ABD Dışişleri Bakanı Kerry, dün YPGnin Fıratın doğusuna çekilmeye başladığını söylemişti.

Washington Postun haberine göre ABD ordusunun IŞİD karşıtı koalisyon sözcüsü, YPGnin Fıratın doğusuna çekilmesinin sebebini, Rakkanın kurtarılmasına hazırlık olarak duyurdu.YPGnin Fıratın doğusuna geçmesinin Türkiyenin talebi olduğu bilinirken, geçişin yapılmaması durumunda YPG hedeflerinin vurulacağı söylenmişti.

YPG Menbiçten de mi çekiliyor?YPG, MENBİçTEN çEKİLDİ

ABD cephesinden bu açıklamalar gelirken bir başta iddia daha gündeme geldi. IŞİDden alınan Menbiçteki Suriyeli Kürt grupların kentten çekilerek yerlerini Arap koalisyonuna bıraktığı iddia edildi. Sputnikte yer alan ve YPGnin üst düzey bir askeri yetkilisine dayandırılan haberde, Demokratik Suriye Güçlerinin Menbiçin özgürleştirilmesi operasyonundaki misyonunu tamamladığı ve kenti Menbiç Askeri Meclisine bıraktığı açıklandı.

İMC TVye konuşan PYD Dış İlişkiler Temsilcisi Zuhat Kobani ise yine Menbiçin askeri güçlere teslim edildiğini söylerken, YPGden yapılan açıklamada da grubun elinde tuttuğu mevzilerin Menbic Askeri Konseyine devredildiği, denetimin de 15 Ağustosta sivil konseye bırakıldığı ileri sürüldü.

Ana Sayfaya Git