YPG/PKK Deyrizor'daki katliamını gizleme çabasında

YPG/PKK, Deyrizor'da az sayıdaki DEAŞ'lının elindeki son bölgeyi de işgal ederken yaptığı katliamı gizlemek için bölgeye basın mensuplarının girişini yasakladı.

Haberler 23.03.2019 - 10:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

YPG/PKK, Deyrizorda az saydaki DEAlnn elindeki son bölgeyi de igal etmesinin ardndan yaylan katliam görüntülerini gizlemeye çalyor.

Yerel kaynaklardan alnan bilgiye göre, YPG/PKK, 19 Martta tamamyla igal ettii Bagozdan katliam görüntülerinin sosyal medyaya dümesi üzerine basn mensuplarnn beldeye giriini yasaklad.

YPG/PKK, beldeye girilerde örgüt üyelerinin dahi cep telefonlarna el koyuyor.

Bu esnada örgüt üyeleri, katliamn izlerini silmek için cesetleri topluyor ve belde dna çkaryor.

Kaynaklar, örgütün ayrca öldürdüü sivillerin eyalar ile sa kalanlarn mallarna el koyduunu, mülklerini yamaladn belirtti.

- SMDKden kadn ve çocuklara yardm çars

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK), yazl açklamasnda, Bagozdaki endie verici duruma dikkati çekti.

Özellikle kadn ve çocuklarn durumu korku verici. Kadn ve çocuklara koruma temin edilmesi, salk yardm ve insani yardm salanmas çarsnda bulunuyoruz. ifadesine yer verilen açklamada, YPG/PKKnn kadn ve çocuklar ayrt etmeden hedef almas knand.

Açklamada, Koalisyonun sunduu hiçbir gerekçe, sahada yaananlar hakl çkarmaz. ifadesi kullanld.

YPG/PKK, ABDnin desteiyle ekim 2017de Deyrizorun dousunu igal etmiti. Örgüt, ABD desteiyle, Eylül 2018den itibaren DEAn Deyrizordaki igal alanlarnn tümüne yerlemek için saldrlar düzenlemiti. 19 Mart itibaryla YPG/PKK, Deyrizorda DEAn igalindeki son alan da ele geçirmiti.

Suriye nsan Haklar A (SNHR), önceki günkü raporunda, koalisyonun Eylül 2014ten bu yana Rakka ve Deyrizor illerine düzenledii saldrlarda 924ü çocuk, 656s kadn toplam 3 bin 35 sivilin öldüünü, iki ilde toplam 560 bin sivilin yerinden edildiini duyurmutu.

YPG/PKKnn, ABD desteiyle Deyrizorda DEAn elindeki son bölgeyi de igal etmesinin ardndan önceki gün yaynlanan görüntüler, dehet veren tabloyu gözler önüne sermiti. Aralarnda kadn ve çocuklarn da olduu onlarca sivilin, bir arazide DEAllarn ve yüzlerce sivilin cesedi arasnda çaresizce bekledii görülmütü.

Ana Sayfaya Git