"YPG/PKK, masum Kürtleri hedef alan bir örgüttür"

Washington'da düzenlenen panele katılan Suriyeli Kürt grupların temsilcileri, YPG/PKK'nın bölgedeki muhalif Suriyeli Kürtler üzerinde ciddi baskı kurduğunu anlattı.

Haberler 19.07.2019 - 10:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Washingtonda düzenlenen panele katlan Suriyeli Bamsz Suriye Kürt Dernei Bakan Abdulaziz Tammo, Suriyede YPG veya PYD diye bir ey yok, sadece PKK var. Biz kendi topraklarmzda, Suriyede özgür bir ekilde yaamak istiyoruz, PKKnn istedii gibi deil. ifadesini kulland.

Türk Miras Vakf (THO) tarafndan Washington Ulusal Basn Kulübünde düzenlenen Suriyedeki Sava: Kürt Perspektifi balkl panele, Yekiti Partisi üyesi Abdullah Kedo, Bamsz Suriye Kürt Dernei Bakan Abdulaziz Tammo, Suriyeli aktivist Faruk Bilal ve Suriye-Amerikan Konseyi üyesi Shlamo Bolts konumac olarak katld.

Suriyede terörün kaynann Bear Esed rejimi olduunu anlatan Abdulaziz Tammo, Uluslararas kamuoyu bandan beri bu krizi çözemedi. rana alan açld, militanlar Suriyeye girdi. Bugün Suriye rann bir vilayeti oldu adeta. Bunun bedelini milyonlarca Suriyeli ödüyor. diye konutu.

- Özgürce yaamak istiyoruz, PKKnn istedii gibi deil

Tammo, Suriyede YPG veya PYD diye bir ey yok, sadece PKK var. Biz kendi topraklarmzda, Suriyede özgür bir ekilde yaamak istiyoruz, PKKnn istedii gibi deil. ifadesini kulland.

PKKnn Suriyeli kadn ve çocuklar nasl kullandn ve uluslararas medyaya bunu nasl sattn anlatan Tammo, u anda binlerce Suriyeli olmayan YPG/PKK militan var. Bunlar Suriyeli Kürtlere ve Türkiyeye dümanlar. Türkiyenin kendi snrn koruma hakk var. Suriyede bir güvenli bölge olursa buras Suriyeli mülteciler için olmaldr. Burada terör unsurlar olmamaldr. deerlendirmesini yapt.

- Bunlar masum Kürtleri hedef alan bir örgüttür

YPG/PKKnn Esed rejimiyle anlaarak birçok kenti rahatça devraldn hatrlatan Abdullah Keko ise lk yaptklar i, barçl protestocular bastrdlar. Esed gitsin diyenleri bastrdlar. nsanlar öldürdüler, bazlarn kaçrdlar ya da hapse attlar. Bunlar masum Kürtleri hedef alan bir örgüttür. çocuk yatakileri askere aldlar, çounu kaçrdlar zorla asker yaptlar. YPG/PKK ile rejim arasndaki anlamay iyi anlamamz lazm. dedi.

Faruk Bilal de Esed rejiminin desteiyle Kandildeki birçok PKK militannn Suriyeye geldiini ve oradaki Kürtler üzerinde ciddi bask kurduunu anlatt.

Bilal, ABD önce yerel unsurlarla samimi bir ekilde çalmaldr. PKK militanlar oray terk etmelidir. Obama, Esed rejiminin sahada Suriyeli muhalifleri silmesine izin verdi. Bu ABDnin hatasyd. yorumunu yapt.

Shlomo Bolts da ABDnin YPG/PKKya verdii destein temel gerilim noktalarndan biri olduunu kaydederek, Trump yönetimi, YPG ile Esed rejimi arasndaki ilikiye daha fazla odaklanmal. Bugün rejim hala baz bölgelerde DEA koruyor. Bunun Washingtonda daha fazla konuulmas lazm. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git