YPG/PKK Rakka'daki işgaline karşı çıkan grubu kuşattı

YPG/PKK, Suriye'nin Rakka ilinde işgaline karşı çıkan Arap grubu kuşatmaya alırken, sivillerin de yaşadığı alana rastgele ateş açıyor.

Haberler 26.06.2018 - 10:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Rakkadaki yerel kaynaklardan alnan bilgiye göre, YPG/PKKnn kentten çkmasn isteyen silahl Rakkal grup Rakka Devrimcileri ile örgüt arasndaki gerginlik büyüyor.

YPG/PKK, iki gün önce Rakkann Tabka ilçesine silah yna yapt.

Örgüt, bugün ise Tabkadan güçlerini Rakka merkeze kaydrarak Rakka Devrimcilerinin karargah olarak kulland 17. Tümeni kuatt.

Kaynaklar, örgütün grup mensuplarnn bulunduu Rumeyle ve Diriye mahallerini de kuattn ve rastgele ate açtn bildirdi.

Örgütün, uluslararas koalisyon nezdinde saldrlarn, söz konusu grubun uyuyan DEA hücresi olduu propagandasyla merulatrd örenildi.

Geçen ayn sonunda siviller YPG Rakkadan çksn sloganlaryla eylem düzenlemiti.

Ay banda da YPG/PKK, SDG çatsndaki Arap savaçlar DEA ile mücadele edecekleri yönünde kandrarak Rakkaya getirmiti. YPG/PKK elebalarndan ahin Cilonun Rakkada ileri gelen airet liderine protestoya katlmamalar için rüvet verdii bilgisine ulalmt.

Bir dönem terör örgütü DEAn kalesi olan Rakka, Ekim 2017de ABDnin hava desteiyle YPG/PKKnn eline geçmiti. DEA kart koalisyon güçlerinin youn hava saldrlar sonucu kent merkezinin neredeyse tamam harabeye dönmütü. YPG/PKK, igalindeki dier bölgelerde kurduu bask ve terör düzenini Rakkaya da uygulad. Baka çareleri olmad için evlerine dönen çok az sayda sivil, zor artlar altnda yaam mücadelesi veriyor. Sivilleri zorla silah altna alan YPG/PKK, DEA ile çatmalar srasnda ele geçirdii evleri sivillere teslim etmiyor. YPG/PKK, kentte sivillere herhangi bir hizmet salamyor. Siviller yklan evlerini yeniden ina etmek için kendi kstl imkanlarn kullanyor.

Ana Sayfaya Git