YPG/PKK tehdit ettiği sivilleri bombalı araç eylemi için kullanıyor

YPG/PKK'nın, tehdit ve kandırma yoluyla bombalı saldırı düzenlemek üzere Tel Abyad'a gönderdiği sivil, eylemi ihbar ederek Suriye Milli Ordusu (SMO) askerlerince saldırının önlenmesini sağladı.

Haberler 27.04.2020 - 23:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

F.U. isimli Suriyeli, Bar Pnar bölgesinde huzur ve güvenlii salayan SMO snarak, YPG/PKKnn 14 Nisanda anlurfann Akçakale ilçesinin karsndaki Suriye topraklarnda yer alan Tel Abyadda bombal eylem düzenleme hazrl içinde olduunu ihbar etti.

Bunun üzerine harekete geçen SMO askerleri, sivilleri hedef alacak saldry engelledi.

F.U, bandan geçenleri AA muhabirine öyle anlatt:

Terör örgütü YPG/PKK, 12 Nisanda Rakkada beni alkoyarak, igalindeki Ayn sa beldesine götürdü. 1-2 saat beklettikten sonra beni darp ederek amir konumundaki birinin yanna çkardlar. O kii Kürtçe ark söylüyordu. Bana bir tercüman yoluyla, Ölümden korkuyor musun? diye sordu. Ben de Bir Müslüman ölümden korkmaz diye yant verdim. Bana, Oradaki (Tel Abyad) bir arkadamzn burada bir arac var. Ancak gelip alamyor. Aracn ona ulatrrsan karlnda sana para veririz. dedi. Sonra da gelip kendi aracn teslim alacam, bu i için ayrca 2 milyon Suriye liras vereceklerini söyledi.

- çocuklarn öldürmekle tehdit edildi

Talimatlarna uymamam halinde çocuklarmn hayatyla tehdit ettiler. diyen Tel Abyadl sivil, örgütün görevi yerine getirmesi halinde, igalindeki bölgelerde serbest dolam vaadinde bulunduunu belirtti.

Korktuu için teröristlere boyun een F.U., teröristlerin kendisine bir araç ve bir telefon numaras verdiklerini belirterek, (Tel Abyada bal) Sülukdaki ilk kontrol noktasna veya beldeye girdiimde verilen numaray aramam istediler. Söz konusu kiinin aramam üzerine gelip arac teslim alacan söylediler. diye konutu.

- Teröristlerin talimatn dinlemedi, SMOya snd

F.U, Bar Pnar bölgesine girer girmez araçtan inerek Türk Silahl Kuvvetleri ve SMO askerlerinin bulunduu kontrol noktasna doru kotuunu dile getirdi ve öyle devam etti:

Ayn sadan çktktan sonra arabada bir eylerin olduundan üphe etmeye baladm. Araçta bomba olduunu bilmiyordum. Ancak araca binmemden önce gözlerimi balamalar farkl ilerin döndüüne iaret ediyordu. Bölgeye girdikten sonra bana verdikleri numaray aramadm. Yaklak 1 kilometre koarak Türk ve SMO askerlerine teslim oldum. Onlara durumu anlattm.

Bundan sonra zrhl bir araçla, YPG/PKK bölgesinden getirdii aracn yanna gittiklerini anlatan F.U., Aracn fotoraf çekildi. Araç çalyordu. Kapattlar. Bombann araç kontayla ilikili olmadn, baka ekilde hazrlandn söylediler. Bombal arac oradaki güvenlik güçleri imha etti. ifadelerini kulland.

YPG/PKK, TSKnn SMO ile düzenledii operasyonla 13 Ekim 2019da terörden arndrlan Tel Abyad, igal ettii Rakkadan zaman zaman hedef almay sürdürüyor.

Ana Sayfaya Git