"YPG/PKK'nın işgal ettiği bölgede en az 84 sivil öldü"

BM, YPG/PKK'nın işgal ettiği bölgeye gelen yerinden edilmiş en az 84 sivilin yaşamını yitirdiğini, bunların üçte ikisinin 5 yaş altı çocuklar olduğunu bildirdi.

Haberler 02.03.2019 - 10:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Birlemi Milletler (BM), aralk ayndan bu yana Suriyenin kuzeydousunda SDG ismini kullanan YPG/PKKnn igal ettii bölgeye gelen yerinden edilmi en az 84 sivilin yaamn yitirdiini duyurdu.

BM nsani ler Koordinasyon Ofisi Sözcüsü Jens Laerke, BM Cenevre Ofisinde düzenlenen basn toplantsnda, DEAin elindeki son bölge olan Deyrizorun Bagoz beldesindeki youn çatmalardan kaçan sivillerin durumuna yönelik ciddi endielerinin devam ettiini vurgulad.

YPG/PKKnn igalindeki Haseke ilinin Irak snrnda yer alan Hol bölgesindeki kampa sadece geçen hafta yüzde 90n kadn ve çocuklardan oluan yaklak 13 bin sivilin ulatn aktaran Laerke, kampa gelen sivillerin halinin içler acs olduuna dikkat çekti.

Laerke, aralk ayndan bu yana ise kampa Deyrizorda yerinden edilmi 45 bin sivilin ulat bilgisini paylaarak, Sivillerin pek çou, bitkin, aç ve hasta olarak kampa geldi. diye konutu.

Hol kampna geldikten ksa bir süre sonra veya yolda yüzde 90 5 ya alt çocuklar olmak üzere en az 84 sivilin yaamn yitirdiine dair raporlar var. diyen Laerke, iddetli akut yetersiz beslenmeden kaynaklanan tbbi komplikasyonlar nedeniyle 175 çocuun da hastaneye kaldrldn bildirdi.

- BM Komisyonu YPG/PKKya tepki göstermiti

BM Uluslararas Bamsz Suriye Aratrma Komisyonu Üyesi Hanny Megally, dün AA muhabirine yapt açklamada, Suriyenin kuzeydousunda SDG ismini kullanan terör örgütü YPG/PKKnn igal ettii bölgeye eriim izni alamadklarn ve bölgedeki sivillere yönelik pek çok endieleri olduunu söylemiti.

YPG/PKKnn alkoyduu sivillerin durumuna ilikin hiçbir bilgi alamadklarnn altn çizen Megally, Sivillere yönelik pek çok endiemiz var. Bunlardan biri çatma bölgelerinden kaçarak, (SDG igalindeki) geçici kamplara snanlara yönelik. Buradaki artlar içler acs çünkü çok kötü artlar altndalar. nsani yardm eriimi yok denecek kadar az. Buradaki masum insanlara yardmc olabilmek için bir eyler yaplmak zorunda. kinci endiemiz de (SDG tarafndan) gözaltna alnanlara yönelik. Nerede ve nasl olduklarn bilmiyoruz. deerlendirmesinde bulunmutu.

Megaly, YPG/PKK tarafndan alkonulan sivillerin durumuna ilikin belirsizlik için de kara delik tabirini kullanmt.

Ana Sayfaya Git