YPG/PKK'nın Suriye'deki saldırısı üniversiteli öğrencileri hayattan kopardı

Terör örgütü YPG/PKK tarafından Suriye'nin Azez ilçesine düzenlenen füze saldırısında arkadaşlarını kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşayan üniversite öğrencileri, YPG/PKK'lı teröristlerden hesap sorulmasını istiyor.

Haberler 22.02.2022 - 11:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Azez

Suriyede son dönemde sivillere yönelik saldrlarn artran terör örgütü YPG/PKK, güvenli bölgelerde tesis edilen huzur ve güven ortamn bozmaya çalyor.

YPG/PKKnn Azez ilçesinde 15 ubatta dört sivilin ölümüne neden olduu füze saldrs, Halep Üniversitesine kaytl iki örenciyi genç yata hayattan kopard.

Mühendislik fakültesinde ayn sralar paylaan Ekrem Hasan ile Saad el Hacci, ara dönem snavlarn bitirdikten saatler sonra kent merkezine düzenlenen saldrda can verdi.

24 yandaki örencilerin ölüm haberi, üniversitede üzüntüye neden oldu.

Arkadalarnn yasn tutan örenciler ve öretim üyeleri, terör örgütüne büyük tepki gösterdi.

AA muhabirleri, gözyayla arkadalarn topraa veren üniversiteli gençlerle görütü.

YPG/PKK gibi teröristlere kar direniyoruz

Esed rejimi ve destekçilerinin saldrlar nedeniyle dlibden Azeze göç eden Ahmed Masri, hem çalp hem de mühendislik bölümünde eitimini sürdürdüünü söyledi.

Masri, füze saldrsn hafif yaralarla atlattn belirterek Saldr annda ilk bata ne olduunu anlamadk. Önce bomba düzenei olduunu düündük. Füze saldrs olduunu örenince i yerine geri dönüp içeridekilerin dar çkmamalarn bildirmek istedim. Sonra füzelerden biri dükkann yaknna isabet etti. Camlarmz krld. Buraya yakn bir noktada salk ocann önünde üniversiteden iki arkadam saldr sonucu ehit oldu. Doktorun da yaras ar. dedi.

Eitimini güven içinde sürdürmek istediini dile getiren Masri, Adalet ve ksas istiyoruz. Terör örgütlerinden kurtulmak istiyoruz. Biz zaten terörist Esed rejiminden kaçtk. Burada YPG/PKK gibi teröristlere kar direniyoruz. diye konutu.

Güzel günlerimiz de katledildi

Makine mühendislii bölümünde okuyan Maan Enes el-Hamo da arkadalarnn ölüm haberini kabullenmekte büyük zorluk yaadklarn belirterek Arkadalarmz bizden koparan saldry PKKl teröristler düzenledi. Ölen sra arkadalarmzla çok güzel anlarmz var. Saldryla tebessümümüz ve güzel günlerimiz de katledildi. dedi.

Hamo, oku henüz üzerlerinden atamadklarn dile getirerek duygularn öyle ifade etti:

Ölüm haberi bizim için çok zordu. çok etkilendik. Aldmz haber için önce yalan, imkansz dedik. Daha birkaç gün önce ayn amfide hep beraber snavlar verdik. Bu haber hepimizi derinden etkiledi. nallah Allah katnda ehit saylacaklar.

Canilerden hesap sorulmas gerekiyor

Üniversitede öretim görevlisi Dr. mad Kenan da ölüm haberiyle sarsldklarn kaydederek Teröristler, son saldryla kurtarlm bölgelerde yükseköretimi dorudan hedef almtr. Ölen arkadalarmz snavlarn bitirmilerdi ve bu alanda onlarla vedalamtk. çok mutlulard. Ancak birkaç saat sonra ayrlkç teröristlerin ölüm füzeleri arkadalarmz bizden ayrd. diye konutu.

Kenan, terör örgütü YPG/PKKdan hesap sorulmas gerektiinin altn çizerek Ölen bu gençlerin haklarnn alnmas ve canilerden hesap sorulmas gerekiyor. Suç apaçk ortada. Adalet bekliyoruz. Sivilleri hedef alan bu hainlerde insanlk, vicdan veya din adna hiçbir ey yok. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git