YPG/PKK'ya kasımda ağır darbe

Halkın barış, huzur ve güvenliğini bozmak isteyen terör örgütü YPG/PKK'ya yönelik kasım ayında yurt içi ve yurt dışında düzenlenen operasyonlarda 86 terörist etkisiz hale getirildi.

Haberler 03.12.2019 - 09:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyenin bar, huzur ve güvenliini bozmak için çocuklar ve bebekleri dahi hedef almaktan çekinmeyen YPG/PKKya yönelik kasm aynda düzenlenen operasyonlarda, aralarnda krmz kategoride aranan Beraat Afinin de bulunduu 86 terörist etkisiz hale getirildi.

Ülkenin huzurunu bozmaya çalan terör örgütlerine yönelik Türk Silahl Kuvvetleri (TSK), Emniyet Genel Müdürlüü (EGM), Jandarma Genel Komutanl ve Milli stihbarat Tekilat (MT) Bakanlnn amansz takibi, güvenlik korucularnn da desteiyle yurt içi ve yurt dnda kararllkla devam ediyor.

Gece gündüz demeden ehir merkezi ve krsal alanlarn yan sra yurt dnda da teröristlerin peini brakmayan, olumsuz hava koullar ve zorlu arazi artlarna ramen operasyonlarn sürdüren güvenlik güçleri, terör örgütü YPG/PKKya kasmda da ar darbe vurdu.

- Bir ayda 86 terörist etkisiz hale getirildi

1-30 Kasmda yurt içi ve dndaki operasyonlarda aralarnda örgütün sözde sorumlularnn da bulunduu 86 terörist etkisiz hale getirildi.

Terör örgütü PKKnn ehir ve gençlik yaplanmasna yönelik birçok ilde gerçekletirilen operasyonlarda gözaltna alnan 340 üpheliden 108i tutukland. Zanllardan bazlarnn emniyet ve jandarmadaki ilemleri sürüyor.

Kasmda terör örgütü YPG/PKKnn saldrlarnda 5 güvenlik görevlisi ehit oldu, 1 sivil hayatn kaybetti, yaralanan 6 asker de tedavi altna alnd.

- Terör örgütünün sözde sorumlular etkisiz hale getirildi

Operasyonlarn aralksz sürdüren güvenlik güçleri, kasmda terör örgütünün baz sözde sorumlularn da etkisiz hale getirdi.

Milli stihbarat Tekilatnn (MT) 19 Kasmda düzenledii operasyonla, PKK/KCK adna Sincarda faaliyet yürüten en üst düzey kadn örgüt mensubu Medya Agit kod adl Beraat Afin etkisiz hale getirildi.

Terörden Arananlar Listesinde krmz kategoride yer alan ve örgüte 1997 ylnda katlan ve 2000li yllarda Türkiyede silahl faaliyetler yürütüp birçok çatmaya giren Afin, terör örgütü PKK/KCKnn sözde silahl kadn yaplanmas YJA-Star ve Sincar silahl kadn yaplanmas YJde askeri kanat sorumlusu olarak faaliyet yürütüyordu.

Van krsalnda 2 Kasmda gerçekletirilen operasyonda etkisiz hale getirilen 2 teröristten birinin, Terörden Arananlar Listesinde gri kategoride yer alan Karker kod adl Muhacir Duman olduu tespit edildi.

Kran-4 operasyonu kapsamnda 7 Kasmda Ar Dann Hallaç ve Belezer olarak adlandrlan bölgesinde yaplan hava destekli çalmada etkisiz hale getirilen 8 teröristin, bir asker ve bir sivilin ehit edilmesi, 8i sivil 15 kiinin yaralanmas olaylarnn da aralarnda bulunduu çok sayda terör eyleminin faili olduu belirlendi. Bu teröristlerin k öncesi snr hattndaki askeri birlikler bata olmak üzere güvenlik güçlerine yönelik saldr yapmak istedikleri anlald.

Gri kategoride 300 bin lira ödülle aranan ve örgütün sözde Amed eyaletinden sorumlu Nirvana kod adl Semra Tuncer, 19 Kasmda Diyarbakrn Lice ilçesindeki operasyonla yakaland.

- Kasmdaki terör saldrlar

Kasm ayndaki baz terör saldrlar öyle:

- Bar Pnar Harekat bölgesinde 1 Kasmda daha önce teröristlerce yerletirilen el yapm patlaycnn infilak etmesi sonucu 1 asker ehit oldu, 6 asker yaraland.

- Bar Pnar Harekat bölgesinde 4 Kasmda tespit edilen el yapm patlaycya müdahale srasnda 1 asker ehit dütü.

- Bar Pnar Harekat kapsamnda, Rasulaynda 11 Ekimde teröristlerin açt ate sonucu yaralanan ve hastanede tedavisine devam edilen bir asker, 16 Kasmda ehit oldu.

- Terör örgütü PKK/YPGnin igal ettii Tel Abyaddan anlurfann Akçakale ilçesine düzenledii roketli ve havanl saldrlarda yaralanan Akçakale Milli Eitim Müdürlüü personeli Halil Yourt, 17 Kasmda tedavi gördüü hastanede hayatn kaybetti.

- anlurfann Akçakale ilçesindeki bir hudut karakoluna 28 Kasmda YPG/PKKl teröristlerce düzenlenen havan saldrs sonucu 2 asker ehit dütü.

Ana Sayfaya Git