'Yunanistan, sınıra insanları sağır edebilecek cihazlar yerleştirdi'

Yunanistan’ın, göçmenlerin geçişini engellemek için Türkiye sınırındaki bölgelere güçlü ses dalgaları yayan ve insanları sağır edebilecek iki elektronik cihaz yerleştirdiği belirtildi.

Haberler 17.10.2020 - 00:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yunanistan, ülkelerine geçen göçmenleri yönelik sert tutumunu sürdürüyor. Daha önce Pazarkule Snr Kapsndaki göçmenlere silah ve gaz bombas ile müdahale eden Yunanistan güvenlik güçleri, Meriç Nehir üzerinde geçen göçmenlerin büyük bölümün dövüp, üzerlerindeki para ve deerli eyalarn aldktan sonra zorla Türkiyeye gönderdi. Meriç Nehri kysna göçmenlerin geçiini engellemek için jiletli teller çekmeyi sürdüren Yunanistann son olarak Dedeaaç bölgesinde Türkiyeye snrna güçlü ses dalgalar yayan ve insanlar sar edebilecek iki elektronik cihaz yerletirdii iddia edildi.

CHAZLAR YERLETRD

Yunan medyasnda yer alan haberlere göre, ses bombas üreten ve insanlar sar edebilecek güce sahip 2 Uzun Menzilli Aktif Akustik Uyarc (LRAD) sistemin, Türk-Yunan snrndaki Yunan polis tekilatna teslim edildii belirtildi. Yunanistan snr bölgesine göçmenlerin geçiini önlemek için koyduu cihazlarn, kullanlmas halinde insanlarn yönünü artt, sar edebildii ve dayanlmaz aclara neden olduu aktarld.

Yunanistann cihazlar dnda snr bölgesine asker takviyesi yapt ve yeni termal kameralar da yerletirdii bildirildi.

Ana Sayfaya Git