Yunanistan'dan skandal karar: Türkiye'ye iadesini durdurdu!

Yunanistan resmi haber ajansı AMNA'nın haberine göre, daha önce Yüksek Mahkeme tarafından Türkiye'ye iadesi kararlaştırılan Turgut Kaya'nın iadesi Bakan Kontonis tarafından durduruldu.

Haberler 05.08.2018 - 11:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

nterpol tarafndan hakknda tutuklama emri çkarlan ve ubat aynda Yunanistana giri yapmaya çalrken yakalanan Türkiye Komünist Partisi/Marksist-Leninist (TKP/ML) üyesi 45 yandaki Kaya, snma talebinde bulunmutu. Kayann snma talebi, 21 Temmuzda Yunanistan ltica Dairesi tarafndan kabul edilmiti. Kontonis de, snma hakk alan Kayann iadesini durdurma karar ald.

Haziran aynda Yunanistanda tutuklu terörist Turgut Kayann Türkiyeye iadesi kararlatrlm, Turgut Kayann Türkiyeye iade edilip edilmeyecei konusundaki nihai karar Yunanistan Adalet Bakan Stavros Kondonisin verecei belirtilmiti. Habertürk Atina temsilcisi Taki Berberakis, Uzun zaman sonra Türkiye için olumlu bir karar çkt. Krmz bültenle aranyordu, Turgut Kaya geçen ubat aynda Yunanistanda yakalanmt. Türkiye iadesini istemiti. Kendisi de siyasi snma hakk istemiti Yunanistandan. Ona siyasi snma hak verilmiyor. Buna bir tek kii engel olabilir. Yunan Adalet Bakannn buna itiraz hakk var. Bu hakk kullanp kullanmayacan henüz bilmiyoruz. eklinde yorumda bulunmutu.

Ana Sayfaya Git