Yüzlerce fanatik Yahudi'den Mescidi Aksa'ya baskın

İsrail polisi eşliğindeki 700'den fazla fanatik Yahudi, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün "Eski Şehir" bölgesinde yer alan Mescidi Aksa'ya baskın düzenledi.

Haberler 23.07.2018 - 10:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kudüs slami Vakflar daresinden yaplan yazl açklamada, bu sabah 720 fanatik Yahudinin gruplar halinde srail polisinin korumasnda Mescidi Aksann ElMearibe (Fas) Kapsndan Haremi erifin avlusuna girdii belirtildi.

Aralarnda ar sac milletvekili Yehuda Glickin de bulunduu Yahudilerin bir müddet Mescidi Aksann avlusunda dolat kaydedildi.

Bölgedeki görgü ahitlerinin aktardna göre, Aksann tüm girilerine bariyer koyan srail polisi, Filistinlilerin avluya girmesine kimlik kontrolünün ardndan izin verdi.

Olaya ait sosyal medyada yaynlanan görüntülerde, fanatik Yahudilerin basknna tepki göstermek için Filistin bayra açan bir çocuun srail polisi tarafndan gözaltna alnd görülüyor.

Yahudilerin Süleyman Mabedinin yklnn yl dönümü olarak kabul ettikleri ve Tia BeAv adn verdikleri matem günü dolaysyla Mescidi Aksaya yönelik basknlarnn gün boyu devam etmesi bekleniyor.

Mescidi Aksaya baskn düzenleyen Yahudilerin saysnda ciddi art

Mescidi Aksaya baskn düzenleyen fanatik Yahudilerin saysnda geçen yla oranla ciddi art yaanmas dikkati çekiyor.

Yahudilerin, Mescidi Aksaya baskn düzenlemelerini destekleyen srailli Yara adl dernein bir süre önce yaymlad raporda, geçen yl Mescidi Aksaya baskn düzenleyen Yahudi yerleimci says 22 bin 256 iken, bu yln ilk alt aynda söz konusu saynn 22 bin 206ya ulat belirtildi.

Raporda, Yl sonunda bu saynn rekor seviyeye ulamas bekleniyor. ifadelerine yer verildi.

Son günlerde yaplan basknlarla birlikte Aksaya baskn düzenleyen Yahudilerin says geçen ylki rakam aarak 23 bini geçmi durumda.

gal altndaki Dou Kudüste bulunan Mescidi Aksa, Müslümanlarn ilk kblesi olma özelliini tayor.

Yahudiler, içinde Kble Mescidi ile Kubbetus Sahra Camisinin yan sra müze, medreseler ve büyük avlunun yer ald Mescidi Aksa Külliyesi altnda Süleyman Mabedi kalntlarnn bulunduu iddiasyla kaz çalmalar yapyor, Haremi erifte kendilerinin de ibadet etme haklar olduunu savunuyor.

Ana Sayfaya Git